ABD Açık’ta Tommy Paul ikinci tura hazırlanıyor

Brown

Global Mod
Global Mod
Tommy Paul en son tutum değişikliğine ihtiyaç duyduğunda, 2022 baharında Hollanda’da düzenlenen küçük bir turnuvadan yeni çıkmıştı ve koçu yeterince görmüştü.

Jim Courier’i dört Grand Slam tekler şampiyonluğuna ve dünyanın zirvesine taşıyan ve son 20 yılda birçok üst düzey oyuncuya koçluk yapan Brad Stine, 64 yaşında ve bir oyuncunun zorlu bir mücadele ile zorlu bir mücadele arasındaki çizgiyi ne zaman aşacağını biliyor. zor bir aşamadan geçti ve zor bir aşamadan geçerken profesyonelce davranmadı.

Birkaç hafta boyunca Paul’ün 20’li yaşlarındaki bir adamdan ziyade bir çocuk gibi davrandığını gözlemlemişti.Paul, Mayıs ayında Cenevre’deki bir açılış maçında rakibi Hollandalı Tallon Griekspoor’un locasında oturan biriyle alay etmişti. Paul adamın çok yüksek sesle tezahürat yaptığını düşünüyordu. Başka bir sefer, ‘s-Hertogenbosch’taki çim kort turnuvasında, Amerikalı arkadaşı Brandon Nakashima’ya saygısızlık etmiş ve kendisinin çok daha iyi olduğunu düşündüğü bir oyuncuya kaybetmemesi gerektiğini bağırmıştı.

Stine’ın çocukları büyüyor ve faturaları ödeniyor. Tenisin zirvesindeydi. Onun işe ihtiyacı yok. Paul’e tam olarak neye inandığını söylemesi gerekiyordu ve eğer oyuncu ve antrenör olarak üç yıllık ilişkileri burada sona erecekse, öyle olsun.

Nakashima’ya yenildikten sonra turnuvanın sessiz bir yerinde sohbet ederken Stine, Paul’e “Beni utandırıyorsun” dedi. Daha sonra Paul’ün geçen ayki tutumu ve rekabetçiliği hakkındaki şikayetlerini anlattı.

Paul konuşmadan önce bir süre Stine’ın sözlerini dinledi ve ardından Stine’a söylediği hiçbir şeye katılmadığını söyledi.

Amerika’nın en iyi adamlarından, Sierra Leone’luların 25 yaşındaki oğlu Frances Tiafoe, geçen yıl ABD Açık’ta heyecan verici bir yarı finale çıktı ve bugünlerde en fazla oksijeni emiyor. 25 yaşındaki Kaliforniyalı Taylor Fritz, grupta en yüksek sırayı aldı ve geçen yıl beşinci Slam olarak adlandırılan BNP Paribas Açık’ı kazandı. Grand Slam tekler şampiyonunun oğlu olan Sebastian Korda’nın soyağacı var.

Ancak tüm sahalarda tehlikeli bir oyun tarzına sahip olan ve elinde olta ve makarayı tenis raketi kadar (tamam, belki de ondan daha fazla) seven 26 yaşındaki Paul, tartışmasız en iyi sezonu geçirdi. .

Kendisi, Djokovic’in onuncu kez kazandığı Avustralya Açık’ta Novak Djokovic’e yenilerek Grand Slam turnuvasında yarı finale yükselen tek Amerikalı oldu. Paul’un sıralaması bu ay 35 Ocak’tan 13 Ocak’a yükseldi. Üç yakın sette Cincinnati’nin hiçbir Banliyösünün kaybetmediği dünya rekorunu kırdı.

Yaklaşık 2 milyon dolarlık para ödülünün de aralarında bulunduğu ödüller geldi. GSE Worldwide’daki temsilcileri Paul’e bir raket üreticisi olan Yonex ile yeni onay anlaşmaları sağladı; Lüks saatinin yapımcısı De Bethune; Motorola; IBM; Bir finansal yönetim şirketi olan Meşe Palamudu; ve bir içecek üreticisi olan Celsius. Vanity Fair’de yayılan bir moda fotoğrafında saçları aşağı doğru taranmış halde göründü ve bedeni parlak bir pelerinle sarılmıştı.

Haute couture yerine kamyon şoförü şapkası ve kapüşonlu üst giyen Paul, “Pek bana göre değil” dedi.

Genç Amerikalı oyuncular arasında neredeyse her zaman kendi yaş grubunun en iyisi olan Paul için durum böyleydi. 2015 yılında Fransa Açık’ta gençler şampiyonluğunu kazandı. Ancak bunu tenis merdiveninde sinir bozucu bir tırmanış takip etti; yıllar boyunca Paul’ün mesleğine olan arzusu ve bağlılığı, genç bir çocukken bile sergilediği yetenekle boy ölçüşemezdi ve yeteneğin yalnızca bir oyuncuya kazandırıldığını zor yoldan öğrendi.

Paul’ün dört setteki ilk tur galibiyetinden annesi ve ilk antrenörü Jill MacMillan, “Küçük havuzdaki büyük balıktı ve sonra oraya gitti ve diğer oyuncuların da daha iyi olduğunu ve daha çok çalıştığını fark etti” dedi. Travaglia kenarda. O ve kocası, Güney Jersey’de iki at, sekiz koyun ve diğer çeşitli hayvanlarla küçük bir çiftlikte yaşıyor.

O akşamın ilerleyen saatlerinde gezisini tartışan Paul, felsefi konuştu.

“Gerçekten inanmayı hiçbir zaman bıraktığımı sanmıyorum” dedi. “Bunu yapabileceğimi biliyordum. Sadece bunu nasıl yapacağımı gerçekten bilmiyordum.”

Ya gerçekten istiyorsa.

Annesi ve eski kocasının birkaç tenis kortu olan bir spor salonunun sahibi olduğu ve işlettiği Greenville, Kuzey Carolina’da büyüyen Paul, ilk tenis raketini Paul ve kardeşlerinin Büyükanne Betty adını verdikleri yaşlı bir kadından aldı – o onların değildi. büyükanne – yaklaşık 5 yaşındayken olduğuna inanıyor. Hemen dışarı çıktı ve onu bir ağaca vurmaya başladı. Onu takip etti ve ona bunu bu şekilde kullanmamasını söyledi.

Paul ve ablası her öğleden sonrayı spor salonunda tenis oynayarak geçiriyorlardı. İlk hedefi, daha sonra üniversitede tenis oynayan kız kardeşini yenmekti. MacMillan, Paul 6 yaşında turnuvalarda oynamaya ve kazanmaya başladığında kuralları veya puanların nasıl sayılacağını çok az bildiğini söyledi. “Topa vurmayı seviyordu.”

Paul, 13 yaş civarında dikkatini yalnızca tenise çevirmeden önce çok fazla beyzbol ve basketbol oynamasına rağmen bu sevgisi hiç azalmadı. Sonra tenis ciddileşti ve biraz tuhaflaştı.

Turnuvaları kaybettikleri için ebeveynlerinin çocuklarına vurduğuna dair canlı anıları var. Ebeveynlerinin yoğun bir özel eğitim almaya gücü yetmiyordu, bu yüzden Paul zamanının çoğunu Amerika Birleşik Devletleri Tenis Birliği’nin Florida’daki eğitim tesisinde antrenman yaparak geçirdi. Pek çok kural vardı ve pek çok koç Paul’e arkadaşlarıyla ve ailesiyle geçireceği zamanı sınırlamak gibi ne yapması gerektiğini söylüyordu. Bazen dinler, kurallara uyar ve çok çalışırdı. Bazen yapmadı. Hala çok şey kazandı, dolayısıyla büyük bir etkisi olmadı.

Georgia Üniversitesi’ne gitmeyi planladı. Ancak daha sonra alt düzey profesyonel turnuvaları kazanmaya başladı ve Fransa Açık’ta genç unvanını aldı. Yani üniversiteye gitmek yerine profesyonel oldu.

Büyük hata. Paul, bağlılığı şüpheli bir oyuncu olarak ününden dolayı hiçbir menajerin onu temsil etmek istemediğini söyledi. Sonraki iki yıl boyunca perişan oldu. Bu sefalet, 2017 ABD Açık’ta, ilk turda teklerde alınan yenilginin ardından çiftlerde 6-0, 6-0’lık mağlubiyetle sonuçlanan affedici gecenin ardından daha da alevlendi. Önümüzdeki birkaç ay içinde USTA ile bir anlaşmazlık çıktı ve sonuçta USTA’nın desteğini kaybetmesine neden oldu.

Paul, geçen hafta ajansı GSE’nin başkanının konuğu olduğu Southampton, Long Island’daki bir evde kanepede otururken “Farklı bir hayattı” dedi.

Paul, USTA desteğini kaybetmenin başına gelebilecek en iyi şey olduğunu söyledi. Sonunda tenisteki geleceğinin sorumluluğunu almak ve kendi antrenörünü ve antrenörünü işe almak zorunda kaldı. Spor salonunda ve egzersiz sahasında hareket etmeyi bıraktı.

“Yatırımı boşa harcamak istemedim” dedi.

En büyük sorun, 2019’da ABD Açık elemelerinde kaybettikten sonra, ana oyuncusu sakatlıklarla mücadele eden Stine’dan oyununu derecelendirmesini istemesiyle ortaya çıktı.

Paul’un oyununu izleyen Stine, bu kadar yetenekli bir sporcunun sahada nasıl bu kadar sık dengesini bozabildiğini anlayamadı. Ayak hareketlerini geliştirmekten bir dilim geliştirmeye kadar düzeltmesi gereken 11 şeyin listesini ona verdi. Sonuç ne olursa olsun bir oyunun dinamiğini tamamen değiştirmek için gereken tek şeyin arka arkaya üç puan kazanmak olduğunu söyleyen “dönüşüm teorisini” paylaştı.

“Hesaplamayı yapın” dedi Stine. O hatalı değil.

Korona virüs salgını ortaya çıktığında Paul ve vatandaşları zamanlarının çoğunu Güney Kaliforniya’da, Los Angeles bölgesindeki tenis tutkunlarının malikanelerinde oynayarak geçirdiler. Hala aitmiş gibi hissetmeye alışmaya çalışıyordu.

ABD Açık’tan sekiz gün önce Paul, Long Island açıklarında ton balığı avlıyordu. Tutulamayacak kadar büyük olan 350 librelik bir aracı indirmek için saatlerce süren mücadeleden bahsederken yüzü parlıyor. Henüz kendi teknesini satın almadı ama ödüllerini çoktan ödedi. Ertesi gün başka bir sahil villasında Arjantin’den Diego Schwartzman’la iki saat antrenman yapıyordu.

Stine daha sonra turnuvadan bir hafta önce ev dedikleri villada “Onun eğlenmeye devam etmesini istiyorum” dedi.

Paul eğleniyor muydu? Bakışları arka bahçedeki geniş çimlere, havuza ve tenis kortuna kaydı.

“Bakın neredeyiz” dedi.