Alman girişimleri “mazeret yok, bize inan!”

Nicea

New member
Bu mesajdan sonra, tüm teknoloji dünyası Çarşamba günü acele edildi: Microsoft yeni bir çığır açan yarı iletken çipi inşa etti. Majorana 1, Google veya IBM'den daha sağlam göründüğü için birkaç yıl içinde kuantum bilgisayarları etkinleştirmelidir. Araştırmacıların yıllardır beklediği şey: geleneksel bilgisayarlar için daha önce bilinen bitlerden kubit haline gelir. Birçok alanda, çok daha güçlü olmalılar ve sonuçta hayatımızı değiştirmelidirler. Microsoft, yeni bir başarılı teknolojinin geliştirildiğini söylüyor – kelimenin tam anlamıyla insanlık için bir kuantum sıçraması.

Ancak Avrupa'daki kuantum balonu, Microsoft'un temsillerinin esnekliği hakkında zaten birçok eleştiriye ve şüpheye sahip. Basel Üniversitesi profesörü Jelena Klinovaja, “Son yayında, topolojik koşulların dahil olduğunu doğrulayan bir ölçüm yok” diyor. “Topolojik kubilerin ölçümü olmaması dışında. Verileri görmeliyiz ”diyor. Microsoft, güçlü iddialarını desteklemek için herhangi bir veri göndermedi.

Ya teknoloji? Ve Almanya ne kadar uzakta?

LMU araştırmacısı: Üç yıl içinde kuantum avantajı mümkün

Çok artan bilgi işlem gücüne ek olarak, yeni kuantum teknolojileri (QT) son derece güvenli iletişim, otonom navigasyonda önemli ilerleme ve tıbbi teşhislerde atılımlar vaat ediyor. Konsorsiyum Quac, quac'ın yatırım yapmak istediği konsorsiyum yatırım yapmak istiyor ve gelişmeleri çok yakından gözlemliyor. Ama sadece izliyor. Teknoloji bebeklik döneminde olduğu için en azından diyorlar. Almanya'daki kamu yatırımları zaten yüksektir ve dünya karşılaştırmasında görülebilir.

Bazı öncüler üç yıl içinde kuantum teknolojisi ile ilk ürünleri başlatmak istiyor. Berliner Zeitung'un Münih'teki Ludwig Maximilians Üniversitesi'nden (LMU) Jonas Stein, “Bu kuantum avantajının önümüzdeki üç ila beş yıl içinde ulaşılabileceği oldukça düşünülebilir” diyor. Stein, BMWK (Federal Ekonomik İşler ve İklim Koruma Bakanlığı) tarafından finanse edilen BASF, BMW, SAP ve Siemens ile Kuantum Projesi “Qchallenge” ine liderlik ediyor ve şirketlerin dünya çapında en büyük kuantum hesaplayıcısına (IBM, Google) erişebiliyor. Stein, “Potansiyel teknoloji kullanıcılarının, kuantum hesaplamanın kullanılabileceği şirkete ait uygulamaları zaten tanımlamaya başlaması çok önemlidir.” Bu, teknolojinin yıkıcı potansiyelinden yararlanmanın tek yolu budur.

Darmstadt'ın dünya çapında kimyasal ve ilaç şirketi olan Merck de Quac grubunun bir parçasıdır. Kuantum ekosistemini birkaç giriş noktasından açmayı tercih edersiniz. “Her şeyden önce, iç sorular için kuantum teknolojilerini kullanan son kullanıcılarız, ancak elektronik alandaki yarı iletken işimiz aracılığıyla potansiyel bir malzeme tedarikçisi olarak da görüyoruz.” Merck şu anda, diğer DAX grupları gibi, araştırma endüstrisindeki girişim sermayesi fonları aracılığıyla yatırım yapıyor- bir çift haneli milyon aralığındaki miktarlar. Çok büyük miktarlar ABD veya Çin'de akıyor. Microsoft, IBM ve NVIDIA gerçekten çok daha fazla mı?

Microsoft'un hatalarla şekillendirilmiş kendi kuantum bilgisayarınıza giden yolu

Microsoft, hem hızlı, hatalara dirençli hem de ölçeklenebilir olma potansiyeline sahip kuantum bilgisayarlar oluşturmak için yaklaşık 20 yıldır bir teknolojiyi araştırıyor. Stein, “Tek bir çatı altına girmesi çok zor olduğu kanıtlanmış üç mülk.” Bununla birlikte, bu teknolojiye uzun bir yolda, geçmişte erken sonuçlara karşı dikkatli olmak için uyarıda bulunan bilimsel hatalar kutlanmıştır. Diğer şeylerin yanı sıra, Çarşamba günü Nature dergisinde yayınlanan Microsoft'un araştırma faaliyetleri bağlamında bir makale zaten geri çekildi.

Google Sycamore: Yapay Zeka Departmanı tarafından Google'da geliştirilen süper iletken bir kuantum işlemci. 53 kubit var.Google/Nomut/AFP fotoğrafı

Doktora öğrencisi tekrar, doktora öğrencisi ve Klinovaja gibi, görünüşe göre, sözde majorana parçacıklarının (Microsoft'un kubitlerinin temeli) fiziksel olarak uygulanmasından zaten bahsedilen Microsoft'tan basın açıklamasından sonra. eksik kanıt. “Bundan bağımsız olarak, Microsoft tarafından kullanılan teknoloji, rakip üreticilerin olgunluğunun çok arkasında görünüyor.” Microsoft'a ek olarak, Google ve IBM zaten yüksek kaliteli kuantum ürünleri üretti. Bir kuantum bilgisayarın en ünlü yapısı, iki şirketin güvendiği süper iletken yaklaşımıdır. İşte yaklaşık -273 santigrat derecenin mutlak sıfır noktasına yakın sıcaklıklarda steril, boşluk benzeri bir ortamda kuantum bilgisayar. Gerekli soğutucu çizgileri sisteme avize benzeri bir görünüm verir.

Basel Üniversitesi Araştırmacısı: “Microsoft kadar büyük şirketlerle rekabet etmek zor”

Microsoft, majorana çipinde nadir bir yaklaşımı takip ediyor. Yıllardır fizikçiler, majorana parçacığı olan insanlığın istenen bir ürününü kovalıyorlar. Bu parçacıklarla, kuantum bilgisayarlara beklenmedik beceriler verebilecek bir “kuantum bellek” oluşturabilir. Böyle bir majör mevcut değil. Bununla birlikte, teorik fizikçilerin onlarca yıl önce gösterdiği gibi, katı cisimlerde yaratılabilir. Bununla birlikte, bunu yapmak için, bir malzemenin o kadar zekice etkilenmesi gerekir ki, öngörülen majorana parçacıkları gibi içindeki elektronlar davranır. Avrupa'da majorana fantezileri üzerinde çalışan birkaç grup da var.

“Ancak, kaynaklarla ilgili olarak Microsoft kadar büyük şirketlerle rekabet etmek zor. Avrupa'daki birçok araştırma grubu Microsoft'tan başkalarını kullanıyor ”diyor araştırmacı Klinovaja. Amaç aynıdır: topolojik koşulların incelenmesi ve topolojik kubitlere yaklaşım. Teori iyi anlaşılmış olsa bile, başarılı uygulama nedeniyle hala başarısız oluyor: yıllarca süren çabalara rağmen, hiç kimse majorana devletleri yaratmayı başaramadı. Görünüşe göre Microsoft.

Münih'ten Başlangıç Planları: Almanya Nötr Atomlara Yönelik

Ancak kuantum bilgisayarları bir noktada pazarlanabilir hale getirmek için başka bir yaklaşımda, Almanya alanını bulmuş gibi görünüyor. Sebastian Blatt'ın Alman amiral gemisi başlatıcısı PlanQC'nin kurucusu, “Almanya, nötr atomlarda Avrupa genelinde kuantum bilgi işlem için önde gelen yeridir” diyor. Federal hükümet, Derin Teknik ve İklim Fonu (DTCF) ile Münih yakınlarındaki Garching'den başlangıçta yer alıyor. Blatt, “Almanya'da, dünya çapında en iyi bilim adamları ve son derece yenilikçi bir lazer ve fotonik endüstrisinin stratejik bir tedarikçi olarak eşsiz bir kombinasyonunu birleştiriyoruz.”

Almanya'daki kamu finansmanı dünya çapında en büyük ikinci ciltle iyi konumlandırılmıştır, ancak uluslararası rekabet dramatiktir. Diyerek şöyle devam etti: “Önümüzdeki yıllarda kendi teknolojimizi bu belirleyici aşamada sürdürülebilir pazar liderliğine çevirmek için iki kat milyar dolarlık yatırıma ihtiyacımız olacak.”

Küresel Yönetim Danışmanı McKinsey, Almanya'nın 2023 yılında Güney Kore, İngiltere ve ABD önünde kuantum teknolojisine 5,2 milyar avro kamu yatırımlarıyla yapılan bir soruşturmaya göre. Sadece Çin daha fazla harcadı, yani üç kez. Başlangıç derneği patronu Verena Pauster, “Akademik araştırmalarda güçlüyüz ve sektörümüz kuantum bilgi işlem için güçlü bir ortak olabilir” diyor. Ancak kamu yatırımları her şey değildir. Diyerek şöyle devam etti: “Gelecekteki yatırımlar için daha fazla özel sermayeyi harekete geçirmeliyiz, düzenleyici engelleri azaltmalıyız ve araştırmadan teknoloji transferini güçlendirmeliyiz.” Araştırma ve pazar arasındaki geçiş Almanya'da en iyi şekilde çalışmıyor.

Kuantum Start-up Eleqtron: “Siyasi önceliklerin doğru bir şekilde belirlenip ayarlanmadığını sorun”

Özel sermayenin eksik olduğunu söylüyor, Almanya'da ilk kuantum bilgisayarı inşa eden Siegen Start-up Eleqtron'un kurucusu Jan Leissse. “Eğer dünyanın tepesiyle bağlantıyı kaybetmek istemiyorsak, hala iyileştirme için çok fazla alan var.” Almanya başarılı bir başlangıç ulusuna dönüştü, “ancak özellikle USA ile karşılaştırıldığında sermayeye erişim hala zor. Bu özellikle araştırma ile ilgili derin teknoloji girişimleri için geçerlidir. “

Kuantum bilgi işlem gibi bir konu için bir Alman finansmanı oluşturma girişimi, teknolojik gelişimin kendisinden daha fazla çaba gerektiriyorsa, Leisse'yi vurgularsa, “kaçınılmaz olarak siyasi önceliklerin doğru olup olmadığı konusunda ortaya çıkar” – özellikle zaten göç edilen teknolojilerin Haberin Detaylarıına karşı ve Kuşkusuz kuantum bilgi işlem potansiyeli.

Avrupa'da kuantum sıçraması için kamu fonları yeterli değildir

KFW Capital koordinatları olan federal hükümetin gelecekteki fonu, 2030 yılına kadar 13 milyar avrodan fazla büyüme şirketlerinin çeşitli ihtiyaçları için zaten mevcuttu. Ancak bu, Çin'in zaten yatırım yapan satın alma gücünü korumak için yeterli olmayacak Londra'dan fonlarla Alman start-up'ları ve ölçeklendirmeler. Alman varlıkları şu anda gayrimenkul veya devlet tahvillerinde gayrimenkulde ezici. “AI şirketlerinin genellikle bir pazar elde etmek için daha fazla zamana ihtiyacı var. Bu tam olarak Avrupa'da sermayenin eksik olduğu yerdir ”diyor Federal Hükümet Derin Teknik ve İklim Fonu Genel Müdürü (DTCF) Dr. Elisabeth Schrey.

Handelsblatt için PitchBook tarafından araştırılan sayılar, kuantum bilgisayarlarla küçük bir başlangıç pazarı gösteriyor.

Handelsblatt için PitchBook tarafından araştırılan sayılar, kuantum bilgisayarlarla küçük bir başlangıç pazarı gösteriyor.Grafikler: Berliner Zeitung; Kaynak: Pitchbook

Leisse, “Macron, élysée Sarayı'nda kuantum start-up'ları davet ediyor ve net bir sinyal oluşturuyor: Avrupa bu kilit teknolojiye güvenmek zorunda.” “Alman siyasetinin odak noktası nerede? Kuantum start-up'larımızı diğer uluslar gibi destekleme isteği nerede?” Diğer ülkelerin açık hedeflerle hareket edeceğini görebilirsiniz. Almanya'da ise yeni başlayanlar genellikle bürokratik süreçlere yakalanıyor. “Endüstri nihayet daha güçlü bir taahhüt göstermeli – bize inan, neler yaratabileceğimize inan!”

Kuantum Bilgisayar: “Bu iyi bakış açısını genişletmek önemlidir”

“Sadece Almanya'da mükemmel araştırma, uzun vadede küresel rekabette en üst sırada yer almak için yeterli değildir.” Basın Ajansı. EFI Başkanı ve Jena Üniversitesi Profesör Uwe Cantner, “Almanya daha sonra başka bir yerde piyasaya sürülen öncü fikirler geliştirdi.”

Eleqtron, benzersiz Ionenfalle fikri ve nötr atomlara dayanan Planqc, her ikisi de yakın zamanda taze para aldı. Bilgisayarlara ek olarak, LMU araştırmacısı Stein'e göre, başka bir şey de çok önemlidir: “Artık bu alanda küresel lider olarak kendisini kurmak için miktar yazılımı alanını genişletmek önemli olacaktır.” Eleqtron'dan Leisse, başka bir deyişle iyimserliği ifade ediyor: “Mazeret yok – kapalı, Almanya!”

Geri bildiriminiz var mı? Bize yaz! letter@Haberler