Altın Kâhini: Tüm Varlıklarımı Sattım! Bu Düzeyleri Bekleyin

Tr52Tr

New member
Altın, ABD dolarının gücünü muhafazası ve ABD getirilerinin yükselmesiyle bir gecede düşüş yaşadı. Küresel olarak, pahalı metal meblağları Çarşamba sabahı, yaklaşan resesyon kaygıları içinde enflasyonla gayret etmeye çalışan ABD Merkez Bankası’nın potansiyel olarak agresif bir faiz artırımı öncesinde yavaşça yükseldi. Bu sırada ünlü analist İslam Memiş, piyasadaki beklentilerini katardı. İşte detaylar…

Altın için odak noktası, FED açıklamaları

Kriptokoin.com
olarak da bildirdiğimiz üzere İslam Memiş, daha evvel altındaki kıymetli düzeyleri yanlışsız iddia etmişti. Bu niçinle biroldukca kişi tarafınca takip ediliyor. İslam Memiş, bugün bilhassa ABD Merkez Bankası’ndan (FED) gelecek haberlere odaklanıldığının haberini verdi. Memiş’e göre ABD’de enflasyonun son 41 yılın en yüksek düzeyine çıkması, piyasalarda alarm nizamına geçilmesine niye oldu. Memiş’e göre FED’in faiz artırımı ile enflasyonun düşmeyeceğini birfazlaca kişi biliyor. 75 baz puanlık bir artışın, piyasa istikrarını bozabileceği düşünülüyor.

Mevcut durumda, FED’in sonucu öncesinde altın ve dolarda hareketlilik başlamış durumda. Geçtiğimiz hafta, enflasyon, son 41 yılın en yüksek düzeyinde çıktı. Bu niçinle FED’in faiz artırırken 50 yerine 75 baz puandan bahsedebileceği düşünülmekte. İslam Memiş, çabucak hemen bir belirsizlik olduğuna dikkat çekerek “elinde dolar olan, riski dağıtmak için düşük emtia ve parite fırsatını değerlendirsin,” sözlerini kullandı.

Düşüş devam etmeyecek

ABD’de enflasyon sayıları yüzde 8.6’nın üzerine çıktı. Bunun akabinde ABD Lideri Joe Biden, enflasyonun düşmediğini vurguladı. Piyasalar, 50 baz puanlık artış beklentisi içerisinde. Lakin Memiş, FED’in daha “güvercin tonda” açıklama yapacağına inanıyor. Memiş, aşağıdaki tabirleri kullandı

Diğer yandan global piyasalarda 75 baz puan gelme mümkünlüğü da tartışılıyor. Lakin ben bu form bir faiz artırım sürecinin piyasaları bozacağına inanıyorum. Önemli bir belirsizlik hakim şu an.

İslam Memiş, son olarak, Merkez Bankası’nın altın ve gümüş piyasasını bilerek baskıladığını açıklıyor. Fakat mevcut durumdaki düşüşlerin kalıcı olmadığını düşünüyor.