Analist: Haftaya Altın Fiyatında Bu Düzeyleri Bekliyorum!

Tr52Tr

New member
Altın piyasaları başlangıçta süreç haftası boyunca toparlanmaya çalıştı, lakin bilakis döndü ve dağıldı. birebir vakitte piyasa analisti Christopher Lewis’e nazaran piyasa, muhakkak bir ölçüde dikkat çekecek olan 50 haftalık EMA’yı aştı. Bu niçinle analist, değerli bir dayanak olan 1.750 dolar düzeyine bakmamızın daha mümkün olduğunu belirtiyor ve vaktin bu noktasında, aşağılara inilmesi durumunda, altının daha da düşeceğini varsayım ediyor. Christopher Lewis’in tahlillerini Kriptokoin.com okuyucuları için hazırladık.

“Altın fiyatı, kısa vadede bir aralıkta sıkışıp kaldı”

Analist, altının üst istikamette görülen genel konsolidasyona devam edebileceğini tabir ediyor. “Ancak kısa vadeli bir grafikte alım satım yapmaktan ve üst yanlışsız hareket etmekten daha güzel olacaksınız” diyen analist, tahminen günlük hatta saatlik olarak katiyen orada epeyce fazla oynaklık olduğunu söylüyor. Ve analist burada doların gücünü hatırlatıyor. Christopher Lewis, değerlendirmesinde şu konulara vurgu yapıyor:

Durum bu biçimde olduğu sürece, altın piyasası dağınık bir yer olacak. Sarı metal en uygun şartlar altında hayli oynaktır, bu niçinle dolar endeksi (DXY) ile neler olup bittiğinin ve natürel ki Amerika’daki faiz oranlarının epeyce farkında olmanız gerekiyor. Faiz oranları yükseldikçe, bu ekseriyetle altını epeyce daha az alımlı hale getiriyor.

Traderlar bir yandan enflasyon, öbür yandan Federal Rezerv hakkında ne yapacaklarını kestirmeye çalışırken analist, altının kısa vadede bir aralıkta sıkışıp kaldığını düşünüyor ve şu tespitleri yapıyor:

Durum bu biçimde olduğu sürece altının önemli bir atak yapması sıkıntı olacak. Genel olarak, muhtemelen daha epey dağınık bir (ileri, geri) dalgalı piyasaya baktığımızı düşünüyorum.