BANVİT BANDIRMA VİTAMİNLİ YEM SANAYİİ A.Ş.( Genel Heyet Süreçlerine Ait Bildirim

Brown

Global Mod
Global Mod
BANVİT BANDIRMA VİTAMİNLİ YEM SANAYİİ A.Ş.( Genel Heyet Süreçlerine Ait Bildirim BANVİT BANDIRMA VİTAMİNLİ YEM SANAYİİ A.Ş.( Genel Konsey Süreçlerine Ait Bildirim )

Özet Bilgi 2020 Yılı Olağan Genel Konsey Toplantısı
Yapılan Açıklama Güncelleme mi ? Evet
Yapılan Açıklama Düzeltme mi ? Hayır
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı ? Hayır

Genel Heyet Daveti
Genel Konsey Tipi Olağan Genel Şura
Hesap Devri Başlangıç Tarihi 01.01.2020
Hesap Periyodu Bitiş Tarihi 31.12.2020
Karar Tarihi 01.10.2021
Genel Konsey Tarihi 12.11.2021
Genel Heyet Saati 11:00
GK’na İştirak İçin Hisse Sahibi Olunması Gereken Son Tarih 11.11.2021
Ülke Türkiye
Kent BALIKESİR
İlçe BANDIRMA
Adres ÖMERLİ MAH. ÖMERLİ SOK. NO: 208/A BANDIRMA

Gündem Unsurları
1 – Açılış ve Toplantı Başkanlığı’nın oluşturulması.
2 – 2020 yılı hesap devrine ait İdare Şurası Faaliyet Raporunun okunması ve görüşülmesi.
3 – 2020 yılı hesap devrine ait Bağımsız Kontrol Raporu’nun özetinin okunması.
4 – 2020 yılı hesap periyoduna ait Finansal Tabloların okunması, müzakeresi ve onaylanması.
5 – İdare Konseyi Üyelerinin Şirket’in 2020 yılı faaliyetlerinden dolayı başka farklı ibra edilmesi.
6 – 2020 yılı kârının kullanım formuna ve kâr dağıtımına dair İdare Heyeti’nin Şirket’in kâr dağıtım siyaseti çerçevesinde hazırlanan teklifinin görüşülmesi ve karara bağlanması.
7 – (i) “Yönetim Heyeti Üyeleri ve Üst Seviye Yöneticiler için Fiyat Politikası” ve (ii) 2020 yılı ortasında idare heyeti üyeleri ve üst seviye yöneticilere sağlanan menfaatler hakkında hisse sahiplerine bilgi verilmesi.
8 – İdare Şurası Üyelerinin yıllık ve/veya aylık fiyatlarının belirlenmesi.
9 – İdare Heyeti tarafınca yapılan bağımsız dış denetleme kuruluşu seçimine ait teklifin görüşülerek karara bağlanması.
10 – Şirket’in 2020 finansal yılı içerisinde yaptığı bağışlar hakkında hisse sahiplerine bilgi verilmesi ve 2021 finansal yılında yapılacak bağışlar için üst sonun görüşülerek karara bağlanması.
11 – Şirketin ve bağlı iştiraklerinin 2020 yılında üçüncü bireyler lehine verdiği teminat, rehin, ipotek ve kefaletler ile elde edilen gelir yahut menfaatler hakkında hisse sahiplerine bilgi verilmesi.
12 – 2020 yılı içerisinde bağlantılı taraflar ile yapılan süreçleri hakkında hisse sahiplerine bilgi verilmesi.
13 – İdare denetimini elinde bulunduran hisse sahipleri, İdare Şurası Üyeleri, idari sorumluluğu bulunan yöneticiler ve bunların eş ve ikinci dereceye kadar kan ve sıhrî yakınları tarafınca 2020 yılı ortasında yapılan süreçler hakkında Hisse Sahiplerine bilgi verilmesi.
14 – İdare Konseyi Üyelerine, Türk Ticaret Kanunu’nun 395/1 ve 396. unsurlarında düzenlenen müsaadelerin verilmesi.
15 – Sermaye Piyasası Konseyi ve Ticaret Bakanlığı’ndan gerekli onayları almak kaidesiyle, Şirket Temel Kontratının “Yönetim Şurasının Yetkileri” başlıklı 9. Hususunun, “Yönetim Şurası Toplantıları” başlıklı 10. Unsurunun, “Genel Kurul” başlıklı 14. Hususunun, “Toplantı Yeri” başlıklı 15. Hususunun, “Rey” başlıklı 18. Unsurunun, “Vekil Tayini” başlıklı 19. Unsurunun ve “Karın Tesbiti ve Dağıtımı” başlıklı 23. Hususunun Ek-1’de yer alan tadil tasarısı uyarınca tadil edilmesinin görüşülerek karara bağlanması.
16 – Şirket’in II-19.1 sayılı Kar Hisse Bildirisi doğrultusunda Kar Dağıtım Siyaseti’nin değiştirilmesine dair idare şurası teklifinin görüşülmesi ve Ek-2’de yer alan yeni Kar Dağıtım Siyaseti’nin hisse sahiplerinin onayına sunulması.
17 – Dilek ve görüşler.
18 – Kapanış.
Gündemde Yer Alan Hak Kullanım Süreçleri
Kar Hissesi Dağıtım

Genel Heyet Davet Dökümanları
EK: 1 Banvit – 2020 Yılı Olağan Genel Konsey Toplantısı Daveti.pdf – Öbür Genel Konsey Davet Dokümanı
EK: 2 Banvit – Olağan Genel Şura Bilgilendirme Dökümanı.pdf – Genel Şura Bilgilendirme Dokümanı

Genel Heyet sonuçları
Genel Heyet Yapıldı mı? Evet
Genel Heyet sonuçları Şirketimizin 2020 yılı olağan genel şurası, 12 Kasım 2021 tarihinde gerçekleştirilmiştir. görüşmede alınan en önemli kararlar aşağıdaki üzeredir

Gündemin 6. hususu uyarınca İdare Konseyinin kar dağıtım teklifi genel konseyin onayına sunulmuştur. Genel Şura, 2020 yılı Kar Dağıtım Tablosu uyarınca, Şirket 2020 yılında Sermaye Piyasası Heyeti’ne nazaran 199.747.810 TL fiyatında ziyan etmiş olduğundan İdare Konseyi’nin bahsi geçen kar dağıtım teklifini kabul ederek kar dağıtımı yapılmamasına karar verilmiştir.
– Gündemin 7. hususu uyarınca İdare Heyeti Üyeleri ve Üst Seviye Yöneticilere 2020 yılı ortasında Şirket siyasetlerine uygun olarak ödemeler yapıldığı ve bu ödemelerin bağımsız kontrol raporunun 7 sayılı dipnotunda yer aldığı bilgisi verildi. Bahsi geçen rapora göre 2020 yılı ortasında idare konseyi üyeleri ve üst seviye yöneticilere yapılan ödemelerin toplamı 10.008.598 TL olduğu açıklandı.
– Gündemin 8. unsuru uyarınca idare heyeti üyelerine fiyat ödenmemesine, bağımsız idare konseyi üyelerine ise Bağımsız idare şurası üyelerine aylık brüt 20.000 TL olmak üzere yıllık toplam brüt 240.000 TL fiyat ödenmesine karar verilmiştir.
– Gündemin 9. hususu uyarınca idare heyetinin önerisi üzerine 2021 yılı için bağımsız kontrol şirketinin belirlenmesi hususu görüşüldü. Şirketimiz 2021 hesap periyodu için İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü’ne 480474 sicil numarası ile kayıtlı, Levent Mahallesi Meltem Sk. İş Kuleleri Sit. Kule 3 Apt. N 14/3 Beşiktaş/İstanbul adresinde bulunan “KPMG Bağımsız Kontrol ve Hür Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş.’nin (Mersis No: 0589026994000013, Vergi Kimlik No: 5890269940)” Şirketimiz bağımsız denetçisi olarak seçilmesi kabul edildi.
– Gündemin 10. hususu uyarınca 2020 yılında yapılan finansal bağışlar ve 2021 yılı yapılacak bağışların üst hududunun belirlenmesi görüşüldü. 2020 yılı ortasında Şirket tarafınca 600.000 TL olan azami bağış meblağını sel felaketlerinin önlemesine yönelik altyapı çalışmaları, Elazığ zelzelesi kapsamında yapılan yardım ve Covid-19 bağışları sebebiyle 4.146.640 TL aşarak toplam 4.746.640,34 TL meblağında bağış ve yardımda bulunulduğu bilgisi paylaşıldı. 2021 yılında yapılabilecek bağışlar için üst hududun 750.000 TL olması kabul edildi.
– Gündemin 11. hususu uyarınca şirketin ve bağlı iştiraklerinin 2020 yılında üçüncü şahıslar lehine verdiği teminat, rehin, ipotek ve kefaletler ile elde edilen gelir yahut menfaatler hakkında hisse sahiplerine bilgi verildi. Bu kapsamda Şirket tarafınca 2020 yılında 3. bireyler lehine verilmiş olan teminat, rehin ve ipoteklerle ilgili detaylarıne bağımsız kontrol raporunun 14 sayılı dipnotunda yer verildiği ve verilen teminat meblağının 28.762.211 TL olduğu hususu hisse sahipleri ile paylaşıldı.
– Gündemin 15. hususu uyarınca Şirket temel kontratının tadiline dair idare heyetinin önerisi görüşüldü. Bu kapsamda Sermaye Piyasası Heyeti’nin 13.10.2021 tarih ve E-29833736-110.03.03-11752 sayılı yazısı ile Şirketimiz Temel Mukavelesinin 9., 10., 14., 15., 18., 19. ve 23. unsurlarının değiştirilmesine ait Temel Kontrat Tadil Metni uygun görülen, anılan hususlara ait Temel Mukavele Tadil Metni Ticaret Bakanlığı tarafınca da 20.10.2021 tarih ve E-50035491-431.02-00068337297 sayılı yazısı ile onaylanan tadil tasarı görüşülmüş ve Şirket temel kontratının bahsi geçen unsurlarının tadil edilmesi kabul edilmiştir.
EK Listesi
– Genel Konsey Toplantı Tutanağı
– Temel Kontrat Tadil Metni
– Hazirun Cetveli

Hak Kullanım Süreçleri İle İlgili Alınan Kararlar
Kar Hissesi Dağıtım Görüşüldü

Genel Heyet Sonuç Dökümanları
EK: 1 Banvit A.S._2020 Yili Olagan Genel Şura Toplanti Tutanagi.pdf – Tutanak
EK: 2 Hazir Bulunanlar Listesi.pdf – Hazır Bulunanlar Listesi
EK: 3 Banvit_KAP Duyurusu_Genel Kurul_Tadil Metni.pdf – Öteki Genel Heyet Sonuç Dokümanı

BIST