Başarılı Analistler: Altın fiyatları Haftaya Bu Düzeylerde Olabilir!

Tr52Tr

New member
Bu altın fiyatları düzeyi daha da büyük bir ralliyi ateşleyecek analistlere göre. Ons başına 1.850 doların üzerinde kuvvetli bir kırılmanın akabinde altın daha da büyük hasılatlar için hazır olabilir. Lakin analistlere göre evvel bedelli metalin bu seviyeyi aşması gerekiyor. Detaylar Kriptokoin.com’da.

Altın fiyatları daha da üst gidecek

ABD’de 30 yılın en yüksek düzeylerine ulaşan enflasyon, yatırımcıları altına itti, değerli metal bu haftada yaklaşık %3 arttı ve Aralık Comex altın vadeli süreçleri 1.865.90 dolardan süreç gördü. RJO Vadeli Süreçleri kıdemli piyasa stratejisti Frank Cholly, Kitco News’e şöyleki söylemiş oldu: “Her şey enflasyonla ilgili. Piyasa, enflasyonun daha uzun ömürlü olacağı gerçeğini benimsemeye başlıyor. Pandemi, tüm teşvikler ve tonlarca bastırılmış talep niçiniyle tedarik zinciri meselelerini düzeltmek yıllar alacak.” Tüm gözler altın için 1.835 dolar-1.875 dolar dolar süreç aralığında olacak. Aşağıdaki bir hareket mevcut rallinin sonunu gösterirken, üstteki bir hareket ons başına 2.000 dolara gerçek bir hareketi tetikleyebilir. Analist diyor ki: “Bu kırılmayı sürdürmek için kritik olan şey, piyasanın 1.835 doları tutabilmesi. fiyatları orada üstte tutabilmek istiyoruz. Öte yandan, 1.875 doların üzerinde bir kapanış 1.900-25 dolara ikincil bir ralliyi ateşleyecektir. Bu yılın sonuna kadar 2.000 dolar bakılırsabileceğimizi düşünüyorum.”

Cholly, teknik satın almanın bu türlü çalıştığını deklare etti. Üst ticaret aralığı çıkarılırsa, beşerler daha fazla satın almayı tetikleyecek olan kaçırma korkusunu hissetmeye başlayacaklar. Analist: “Emtiaların birden fazla, bilhassa güçler son vakit içinderda epeyce kuvvetliydü ve altın son beş aydır yatay bir piyasada sıkıştı. Altının, enflasyonist bir hedge olması gerektiği fikri kabul ediliyor” dedi. Walsh Trading eş yöneticisi Sean Lusk, 1.900 dolara giden yolun artık hayli açık olduğunu söylemiş oldu. Lusk:”1.800 doların altındaki altın düzgün bir satın alma fırsatı olarak görüldü. Bankaların gelip bu şeyi hedge edip etmeyeceğini izlemeliyiz. 2022’nin birinci birkaç ayı için beklentiler uygun. Ocak ve Şubat,” dedi.

FED siyasetleri tesirli olacak

TD Securities global strateji lideri Bart Melek, altının önümüzdeki hafta yükselmedilk evvel biraz nefes alması için uygun bir baht olduğunu söylemiş oldu. Altının, 2.000 doların üstündeki 2020 rekor yüksek düzeylerinde koşmaya çalışması için ons başına 1.875 doların üzerine çıkması gerekecek. Melek: “Federal Rezerv‘in daha şahin bir anlatıya geçmesine iki ay daha var. Bu ortada, daha fazla insan Fed’in enflasyonla çabada yetersizliğini söylemeye başladıkça altında kıymetli düzeyler bakılırsabiliriz. 2022’nin başlarında tüm vakit içinderın en yüksek düzeyi olabilir” dedi. Fed daha şahinleşip oranları artırmaya başladığında, altının birinci reaksiyonu daha da aşağı gitmek olacaktır. Melek, Fed’in yavaş yavaş sıkılaştırmaya devam etmesiyle uzun vadede altının hala yarar sağlayabileceğini kaydetti. Melek: “Fed’in fon oranı 25 baz puan yükselirse ve enflasyon %4,5’te seyrediyorsa, bu hala epeyce destekleyici bir politikadır” dedi.

Önümüzdeki hafta izlenecek en kıymetli iki makro olay Salı günkü perakende satışlar ve endüstriyel üretim raporları olacak. ING’nin memleketler arası baş ekonomisti James Knightley, “Ekim perakende satışları ve endüstriyel üretim raporları önümüzdeki haftanın öne çıkan olayları ve her ikisi de kuvvetli olmalı. Perakende satışlar, satılan yeni araç ünitelerindeki aylık %6’lık artışla yükselirken, akaryakıt istasyonu satışları ise %6 oranında artacak. Endüstriyel üretim, halihazırda yayınlanan ISM raporuna bakılırsa güzel bir üretim büyümesi görmelidir” dedi.