Bebekler İçin Mantar Çorbası +8 ay

Tr52Tr

New member
Bebekler İçin Mantar Çorbası +8 ay Tanımı İçin Gereçler

• 2 adet kültür mantarı
  • Yarım havuç
  • Yarım patates
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 buz kalıbı et yahut tavuk suyu
  • 1 su bardağı ılık su
Bebekler İçin Mantar Çorbası +8 ay Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

1. Mantar, havuç ve patates yıkanıp küçük küçük doğranır. Mantarların üzeri geçecek kadar su eklenip bir taşım kaynatılır suyu dökülür.
  2. Mantar, havuç ve patates tencereye alınır var ise et yahut tavuk suyu yahut ilikli kemik suyu eklenir su ile bir arada tekrar kaynatılır.
  3. Sebzeler pişince bir kaseye alınır. Tencereye tereyağı eritilir yoksa zeytinyağı da kullanılabilir.
  4. 1 tatlı kaşığı tam buğday unu yahut olağan un eklenip kavrulur. Çorbanın suyundan azar azar eklenip süratlice karıştırılır. Topaklanması önlenir.
  5. Bir taşım kaynatılır kıvamı alınca kapatılır. Çok katı olursa kaynamış su ek edilebilir. Bebişiniz yiyebileceği yoğunluğa bakılırsa ekleyebilirsiniz. Afiyet şifa olsun bebişlerinize????
    ❤
    ????????
Not: Şayet bebişiniz tane tane yemiyorsa en son yavaşça blender ile geçebilirsiniz yahut daha küçük doğrayabilirsiniz. Çatalla da ezebilirsiniz. Bu ölçüyü ben öğle ve akşam yemeği olarak veriyorum yahut sonraki gün bir yere gideceksek kavanoza kaldırıyorum. Dilerseniz ölçüyü azaltıp yarım yapabilirsiniz yahut çorba sıcakken cam kavanoza koyup ılıdıktan daha sonra buzdolabına kaldırabilirsiniz. Bebişinize yedireceğiniz vakit çıkarıp kavanozu sıcak su dolu kasede bekletip yedirebilirsiniz.