Bebeklere Tavuk ,Et,Kemik Suyu

Tr52Tr

New member
Bebeklere Tavuk ,Et,Kemik Suyu Tanımı İçin Gereçler

Tavuk suyu için ;

• 5 adet tavuk but
  • 1 adet defne yaprağı
Et suyu için;

• Aslında et haşlama suyunu da kullanabilirsiniz şayet yok ise 200 gram et
Kemik suyu için;

• 3-4 adet ilikli kemik ( hayvanın diz bölgesi olursa daha düzgün olur.)
Bebeklere Tavuk ,Et,Kemik Suyu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

1. Tavuk suyu için; butları güzelce yıkayalım ve kurulayalım. Şayet ki düdüklü kullanmıyorsanız 1 buçuk 2 saat tencerede defne yaprağı ile birlikte kaynatalım.
  2. Düdüklü kullanıyor iseniz 45-60 dakika kaynattsak kâfi olur.
  3. Et suyu için; ben genelde et haşlaması yapıyorsam ondan ayırırım oda bir saat kadar kaynamış oluyor zira.
  4. Kasaptan et alırsanız epeyce almanıza gerek yok. Haşlamalık etler satılıyor.
  5. Etleri güzelce yıkayalım pak su çıkana kadar. 1 ile 2 ortası haşlamak kâfi olur.
  6. İlikli kemik suyu; kemikleri yıkandıktan daha sonra tencere yada düdüklüye alalım.
  7. Kemiklerinizi aslında ne kadar epeyce kaynatırsak o kadar yeterli asgarî 3-4 saat kaynatalım ben sabahtan koyuyorum akşama kadar tencerede iliği çıkana kadar kaynatıyorum.
  8. Kemikleri gaslarken sıcak şu ek edebiliriz suyu bitmesine yakın.
  9. Kısık ateşte kaynatalım.
  10. Ben sıcağı çıktıktan daha sonra karton bardaklara koyup buzluğa o denli atıyorum. Porsiyonluk oluyor zira.
  11. Ilık kaynadıktan daha sonra bir gece buzdolabında bekletip o denli porsiyonlayıp dolaba atıyorum. Zira üst katmana yağı çıkmış oluyor. Ve kesinlikle süzerek koyalım şimdiden afiyet olsun. Ve şifa olsun .
Bebeklere Tavuk ,Et,Kemik Suyu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı