Bu alanda, otomobil üreticisi çalışanları reddetmek istiyor

Nicea

New member
Alman otomobil üreticisi Mercedes-Benz, Genel İş Konseyi ile rekabet gücünü artırmak için bir tasarruf programı üzerinde anlaştı. Bu, Stuttgart tabanlı şirket tarafından Salı günü teyit edildi ve Wirtschaftswoche ilk olarak tasarruf planlarını bildirmişti. Bir sözcü, “Tasarruf ve esneklik önlemleri, ücret bileşenlerindeki tasarruflardan, üretimde daha geçici çalışma ile personel esnekliğinde bir artışa kadar değişiyor.” Dedi.

Tarife artışları durumunda, gelecekte kesintiler olacak. Buna göre, çalışanlar bu ve gelecek yıl planlanan artışın yaklaşık yüzde 50'si karmaşık bir dengeye dayanarak yapmak zorundadır. Buna ek olarak, çalışanlar daha fazla tatil günü almalıdır. Şimdiye kadar, altı ila sekiz gün boyunca parayla ödenmişlerdir – bu seçenek artık artık gerekli değildir. Buna ek olarak, Kâr 2024'teki düşüşten sonra, çalışanlar öncekinden daha düşük bir kar paylaşımı alır (7300 Euro). Buna karşılık, yaklaşık 91.000 tarife çalışanı için operasyonel işten çıkarmalar artık sadece 2030'a kadar değil, şimdi 2035'e kadar bile hariç tutuluyor.

Mercedes'teki işin azaltılması esas olarak yönetimdeki çalışanlarla buluşuyor

CEO Ola Källenius, yeni yarışmacı göz önüne alındığında, “eskisi gibi devam edemeyiz” dedi. Şirket otomotiv endüstrisinin Şampiyonlar Ligi'nde oynuyor – aç olan ve Mercedes'e saldıracak bir dizi yeni takım var. “Kabinde saklanamaz ve her şeyin bir noktada geçeceğini umabilirsiniz”.

Tasarruf programının merkezi bir bileşeni, üretim maliyetlerini 2027 yılına kadar yüzde on azaltmaktır. Bu hedefe ulaşmak için Mercedes-Benz, üretim kapasitelerini Almanya'dan 2012 yılında Kecskemét, Macaristan'da açılan çalışmalara kaydırmayı planlıyor. Almanya'daki tam zamanlı çalışanlar yılda yaklaşık 61.000 avro kazanırken, Macaristan'daki yıllık maaş yaklaşık 17.000 avro.

Tasarruf planının bir diğer kısmı Mercedes çalışanları için bir kıdem tazminatı ödeme programıdır. Ancak üretim etkilenmez. Aksine, program yönetimdeki çalışanlara yöneliktir. Mercedes, bu alandaki kapsamlı iş kesintilerinin bu alanda ne kadar çalışması gerektiği hakkında yorum yapmak istemedi. Bununla birlikte, kıdem tazminatı programının merkezi bileşeni, çift gönüllülük ilkesidir. Anlama geliyor: Hem şirket hem de ilgili çalışanlar aynı fikirde olmalıdır. Yönetim ayrıca kemer sıkma önlemlerine de katılıyor: maaşta bu yıl için sıfır tur kararlaştırıldı – ve kötü iş rakamları nedeniyle bonusların daha düşük olması muhtemel.

Geri bildiriminiz var mı? Bize yaz! letter@Haberler