Daria Kasatkina’nın çalkantılı ve muzaffer sezonu

Brown

Global Mod
Global Mod
KALESİN DEĞERİ — Daria Kasatkina’nın Amerikalı genç Coco Gauff ile Perşembe gecesi yaptığı maç pek çok dönüş aldığından, Kasatkina’nın aklını okumak zordu: Tarafsız, odaklanmış ifadesi, raundunu bitirene kadar işlerin nasıl gittiğine dair çok az ipucu verdi. Robin, WTA Finallerinde 7-6(6), 6-3 kazandı, bir kükreme ve sıkılı bir yumrukla.

Cumartesi günü yarı final için Caroline Garcia ile karşılaşacak olan 25 yaşındaki Rus Kasatkina, en iyi sekiz kadın ve en iyi sekiz kadın için ayrılmış bu yıl sonu seçkin etkinliğinde ilk görünümünde şu anda bekar ve oluğa geri döndü. en iyi sekiz çiftler takımı.

Ancak Kasatkina için çalkantılı ve nihayetinde muzaffer bir sezondu. Temmuz ayında Rus blog yazarı Vitya Kravchenko ile yaptığı bir röportajda eşcinsel olduğunu açıklayarak eski Olimpiyat artistik patenci Natalia Zabiiako ile olan ilişkisini ortaya çıkardı. Aynı röportajda Kasatkina, Ukrayna ile savaşa karşı kapsamlı bir şekilde konuşan ilk Rus tenis yıldızıydı.

Her ikisi de, Başkan Vladimir V. Putin hükümetinin savaşa muhalefeti kısıtlayan ve eşcinsel ilişkilerin kitaplarda, filmlerde ve medyada tasvir edilmesini yasaklayan yasalar çıkardığı Rusya’da riskli hamleler.

Savaşı “tam bir kabus” olarak nitelendiren ve Ukraynalı oyuncularla empati kurduğunu dile getiren Kasatkina, İspanya’da teknik direktör Carlos Martinez ile uzun süredir antrenman yapıyor ve şu anda Dubai’de yaşıyor. Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinden hemen önce Şubat ayında St. Petersburg’u ziyaret ettiğinden beri hala ailesinin bulunduğu Rusya’ya dönmedi.

Bu onun cesur olma yılı mıydı?

“Belki evet,” dedi Fort Worth’taki bir röportajda. Bunları cesur görünmek için söylemedim, insanların benim bakış açımı ve duygularımı bilmelerini sağlamak için söyledim. Yani bunun cesur olduğunu görebiliyorsanız, tamam, ama cesur görünmemeli, hiç de değil.”

Billie Jean King Cup’ın eski Ukrayna kaptanı Olga Savchuk da dahil olmak üzere bazı Ukraynalı oyuncular Kasatkina’ya şahsen teşekkür etti.

Savchuk Cuma günü bir kısa mesajda, “En azından denedi ve bir şeyler yaptı ve saf bir ruhla yaşayabilir.” Dedi. “Artık onunla tanıştığımda onunla kolayca yüzleşebiliyorum çünkü ne düşündüğünü biliyorum.”

Rusya’da geri bildirimin nasıl olduğu sorulduğunda Kasatkina aynı fikirde değildi. “Bunun hakkında konuşmayalım,” dedi.

Ancak, kendisi ve Martinez ile birlikte Fort Worth’ta bulunan 2018 Rusya Olimpiyatçısı Zabiiako ile cinselliğini ifşa etme ve açık bir şekilde yaşama kararının uluslararası destekten etkilendiğini söyledi.

Sporda kadınlar ve kızlar hakkında daha fazla bilgi

• Cinsiyet Eşitliği Dalgaları: 2002’de “Blue Crush”, Hawaii’s Pipeline’da büyük bir yarışmada yarışan kadınları içeriyordu. Bu, tabandan gelen çabalar ve ölümsüz sörfçüler sayesinde ancak şimdi gerçek oldu.
  • “Hep eğleniyoruz”: Kadınlar için üniversite koşu programları zehirli olabilir. Kuzey Karolina eyaletinde, teknik direktör Laurie Henes farklı bir yaklaşımla kazanıyor.
  • Vücut yağını azaltmak için basınç: Ülke çapındaki kolej atletizm bölümleri, öğrenci sporcuların vücut kompozisyonlarını ölçmelerini gerektirir. Birçok kadın sporcu, yeme bozukluğu olan veya yeme bozukluğuna yatkın olanlar için testi invaziv ve tetikleyici bulmuştur.
  • Yeni onaylar eski tartışmaları gündeme getiriyor: Kolejli kadın sporcular, sosyal medyadaki büyük takipleri sayesinde milyonlar kazanıyor. Ancak adalet için savaşan bazıları, markalarının düşüşte olduğundan korkuyor.
Kasatkina, “Ne bekleyeceğimi bilmiyordum ve bence her şey mükemmel gitti,” dedi. “Bana mesaj atan ve beni destekleyen herkese gerçekten minnettarım. Elbette bazı olumsuz yanları da vardı ama ben hiç hissetmedim. Sadece internetteki insanlar, bu yüzden benim için gerçekten önemli değildi.”

Kasatkina, hayatının günden güne ruh hali kadar değişmediğini söyledi.

Kasatkina, “Kendimi çok daha iyi hissetmeye başladım” dedi. “Sadece kendim olmak ve yapmak istediğim şeyleri, yapmam gerektiğini hissettiğim şeyleri yapmakta daha özgür hissetmek. Bu harika. Özgürlük duygusuyla yaşamak harika bir duygu.”

2022’de tekrar ilk 10’a tırmanarak, 2018’de Singapur’da maç oynamadan yedek olarak görev yaptıktan sonra WTA Finalleri için sekizinci ve son tekler elemesini garantiledi.

Kasatkina, “Sanırım buraya gelmek için son trene bindiğimi söyleyebiliriz,” dedi. “Yarışta oldukça stresliydim çünkü oldukça yakındı. Ama burada olmak harika bir duygu.”

Kasatkina, Rusya ve müttefiki Beyaz Rusya’dan tüm oyuncularla birlikte Wimbledon’dan men edildi ve Turlar, Rus yasağına misilleme olarak Wimbledon’un sıralama puanlarını çıkarmasaydı Fort Worth için kalifiye olmayabilirdi.

Şu anda Kazakistan’ı temsil eden Rusya doğumlu bir oyuncu olan Elena Rybakina, Wimbledon tek bayanlar şampiyonluğunu kazandı, ancak genellikle bir Grand Slam unvanıyla birlikte gelen 2.000 puan olmadan WTA Finallerine katılmaya hak kazanamadı.

Kasatkina ve Belaruslu yıldız Aryna Sabalenka ilk sekizde bitirdiler ve turlar Rusya ve Beyaz Rusya’dan bireylerin bayrakları veya ulusal kimlikleri olmadan da rekabet etmesine izin verdiği için neredeyse tam bir sezon oynayabildiler.

Kasatkina, “Elbette işimize devam edip oynayabildiğimiz için minnettarız.” Dedi. “Şanslıyız ve bunun için çok minnettarız.”

Yeniden dirilme sezonları uzun zaman oldu. Kasatkina temel gücü toplayabilse de, oyunu öncelikle beceri ve dönüşe, ritim ve taktiksel değişikliklere dayalıdır.

Eski koçu Philippe Dehaes onu “tenis dehası” olarak nitelendirdi ve onun yardımıyla 2018’de 10. sıraya yükseldi ve Indian Wells, California’daki BNP Paribas Açık’ta finale yükseldi ve ardından Naomi Osaka’ya yenildi. iki genç

Ancak Kasatkina, 2019’da Dehaes’ten ayrılarak bu ivmeyi sürdüremedi ve kendi itirafına göre, ciddi bir şekilde sporu bırakmayı düşünmesine neden olan bir depresyona ve güven krizine yenik düştü.

Ancak bunu bir psikoloğun yanı sıra, Kasatkina’nın Rus vatandaşı Svetlana Kuznetsova’ya uzun süredir koçluk yapan eski bir İspanyol uydu oyuncusu olan kardeşi Alexandr ve Martinez’in yardımıyla çözdü.

Kasatkina, “Carlos beni aşağıdan aldı, diyelim ki tamamen kırılmıştım,” dedi. Birlikte çok iyi bir iş çıkardık ve tekrar ilk 10’a girdik. Bu sabrına sahip olduğu için memnunum ve minnettarım.”

Haziran 2019’da ona koçluk yapmaya başlayan Martinez, Kasatkina’nın yeteneğine inandı ancak güvenini yeniden kazanmasına yardım etmesi gerekiyordu.

Perşembe günü Martinez, “Etrafındaki beklentilerin çok yüksek olduğu zor anlardan çıktı ve 2018’de ilk 10’da yer aldı.” “Başlangıçta mesele sadece bir üs inşa etmek, her zeminde oynayabilecek ve farklı oyunlara uyum sağlayabilecek bir oyuncu inşa etmekti.”

Pandemi onlara Martinez’in kulübünde çalışmak için fazladan zaman kazandırdı ve teknik ayarlamalardan çok taktikleri ve tutumları geliştirmeye odaklandılar.

Martinez, “İki veya üç yıl önce Coco ile o maçı 6-2, 6-2 kaybederdi” dedi. “Şansı yok. Hayal kırıklığını görebilirdin ama şimdi hayır. Her puanla oyunun gidişatını değiştirebileceğini biliyor.”

Tutarlılık bir sorun olmaya devam ediyor. Kasatkina, bu yıl 11 yarışta ilk iki raundunun birinde kaybetti, ancak aynı zamanda Fransa Açık’ta ilk Grand Slam yarı finaline ulaştı ve iki tekler şampiyonluğu kazanarak tüm seyahat ve kargaşada ona 40-20’lik bir rekor kazandırdı. rekor.

Cumartesi günü Garcia’ya karşı en iyi sezonuna en az bir maç daha ekleyebilir ve ardından biraz güneşlenmek, dinlenmek ve tatil yapmak için Zabiiako ile Maldivler’e gidebilir.

Rusya’ya dönüş beklemek zorunda kalacak.

“Belki savaş bittiğinde,” dedi.