Efsanevi Borsacı Şaşırttı: Bunu Altın’a Tercih Ederim!

Tr52Tr

New member
Ünlü eski borsacı Jim Cramer, CNBC’nin bir programında altın yerine kripto paraları tercih ettiğini deklare etti. Ünlü isim, kripto para yorumlarıyla daha evvel de gündeme geldi. Kriptokoin.com olarak bilgileri aktarıyoruz…

Jim Cramer, altın yerine kriptoları tercih ediyor

CNBC’nin 2005’ten beri yayınlanan programı Mad Money’nin sunucusu Jim Cramer’ın, programında arayanların pay senedi sorularına süratli bir biçimde karşılık verdiği bir kısım var. Süratle geçen en son kısımda Cramer, kripto para yatırımcılarını sevindiren bir yorumda bulundu. Cramer, kendisine Barrick Gold payı sorulduğunda kripto paraları altına tercih edeceğini söylemiş oldu. Ontario, Kanada merkezli Barrick Gold, 13 ülkede 16 işletme tesisi ile altın ve bakır üreten bir madencilik şirketidir. Şirket, 1983 yılında kurulmuştur.

Cramer’a yöneltilen soru da Barrick Gold Corp.’a yatırım yapıp yapmaması istikametindeydi. Bitcoin’in başka kripto paralara göre daha stabil fiyat hareketleri sergilemesi ve belli bir toplam arzı olması sebebiyle altın ve en büyük kripto para olan BTC içindeki karşılaştırma, uzun vakittir mevcut. Kimi uzman riskten korunma varlığı olarak altını savunmaya devam ederken bazıları kriptolara geçiyor. Cramer da, Barrick Gold yatırımı hakkında yöneltilen soruda da kripto paralardan bahsetti ve aşağıdaki sözleri kullandı:

Tarihî olarak Barrick Gold’u sevmişimdir. Bu hisseden vazgeçmiyorum. Getiri yüzde 2 civarında. Lakin altın bir hedge (riskten korunma varlığı) olma özelliğini kaybetti ve hepimiz bunu kabul etmek zorundayız. Altının yüzde 10’luk bir riskten korunma varlığı olarak tutulması gerektiğini söylerdim. Artık yalnızca yüzde 5 diyorum. Kriptoyu altına tercih ederim.