Eşi tarafınca vurulan genç bayan duruşmaya sedyeyle geldi: Engelli kalacağım, en üst düzeyden ceza almasını istiyorum

Sinsinati

New member
Eşi tarafınca vurulan genç bayan duruşmaya sedyeyle geldi: Engelli kalacağım, en üst düzeyden ceza almasını istiyorum İstanbul Şişli’de boşanma basamağında olduğu eşi Sabiha Keyifli‘yu silahla 5 yerinden yaralayan Samet Memnun’nun yargılanmasına başlandı. Duruşmaya sedyeyle gelen Sabiha Keyifli, “Ben adalet istiyorum. Ayaklarımı geri istiyorum. Ben engelli kalacağım, yatalağım. Ben cezasını en üst düzeyden almasını istiyorum” dedi.

Şişli’de boşanma etabında olduğu eşini silahla 5 yerinden vuran tutuklu sanık Samet Memnun’un iki başka cürümden 20 yıla kadar mahpus istemiyle yargılandığı davanın birinci duruşmasına şikayetçi Sabiha Keyifli sedyeyle getirildi. İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya şikayetçi Sabiha Keyifli sedyeyle geldi. Duruşmada taraf avukatları hazır bulunurken, tutuklu sanık Samet Memnun, korona virüs olduğu nedeni öne sürülerek duruşmaya katılmadı. Duruşma eksik konuların giderilmesi için ertelendi.

“Ayaklarımı istiyorum”

Duruşma daha sonrası adliye önünde açıklamada bulunan Sabiha Keyifli: “Ben adalet istiyorum. Ayaklarımı geri istiyorum. Ben engelli kalacağım, yatalağım. Ben cezasını en üst düzeyden almasını istiyorum. Televizyonda gördüğü üzere ‘işte bak 3 sene yatmış çıkmış, bende seni vururum’ evliliğim boyunca öldürmek için bana teşebbüs etti. Bıçakla yatırdı, kızım kurtardı. Silah çekti polis kurtardı. Ceza alsın istiyorum. En üstten ceza alsın istiyorum ki başkalarına de örnek olsun. Başka bayanlar da bu biçimde bu türlü şiddet görüyor” dedi.

“Komşular durdurmak için saksı fırlatmış”

Anne Sevgi Bircan ise olay gününü “Kızım çocuğunu almaya gittiğinde silahını hazırlayıp kızımı beklemiş. Torunum Azra’ ya demiş ki ‘Annene kurşun sıkacağım’ demiş. Torunumu kızıma vermemiş. daha sonra kızıma vurmuş ve art geriye ateş etmeye başlamış. Kızım eliyle başını korumuş yoksa eli yerine beyninden vurulacaktı. Komşular etraftan saksı fırlatmış onun üstüne durdurmak için. Kızım ile çabucak hemen boşanmamışlardı, davaları devam ediyordu. Şayet komşular saksı atmasa kızımı öldürecekti. aslına bakarsanız ‘Seni öldüreceğim, kurtuluşun yok’ diyormuş.Tam iki ay oldu. Kızım şuan tuvalete bile kendisi gidemiyor. Kızımın hudut ağrıları epeyce fazla sabahlara kadar ağlıyor. Tabip ağrıları geçmez kolay kolay diyor. Sabahlara kadar ölüyorum anne diye ağlıyor” diyerek anlattı.