FED daha sonrası Altın fiyatları Ne Kadar Yükselebilir?

Tr52Tr

New member
Geçtiğimiz hafta boyunca bir epeyce yatırımcı ve analist, ABD Merkez Bankası’nın bu hafta gerçekleşen toplantısını ve duyurulacak kararları bekliyordu. Analistler, altın fiyatındaki katılığın bu toplantı daha sonrası gerçekleşeceğini savunuyordu. Yatırımcılar ise, pahalı metalde durum almak için Fed ve Fed Lideri Jerome Powell’ın diyeceklerini bekliyordu. O gün geldi ve kararlar belirtildi. Altın fiyatları, 1.785 dolara çıktı. Pekala, sırada neler var? Bir analist, Fed’in açıklamaları ve pahalı metal yorumlarını harmanladı. Kriptokoin.com olarak bilgileri aktarıyoruz…

Analist, FED daha sonrası altın meblağları için beklentisini duyurdu

Kriptokoin.com
olarak da bildirdiğimiz üzere Federal Açık Piyasa Komitesi, Çarşamba günü varlık alımını azaltma suratının iki katına çıktığını duyurdu. Nokta Grafikleri; 2022’de ortalama üç, 2023’te üç ve 2024’te iki faiz artışı olacağını ve bunların tümünün 25 baz puanlık artışlarla olacağını gösteriyor. Pekala, altın meblağları bu duruma nasıl reaksiyon verecek? 2022’deki performansı nasıl olacak?

TheGoldForecast.com’un editörü Gary Wagner, gelecek yıl para siyasetinin finansal piyasalar üstündeki tesirini tartışıyor. 2022’de altının gümüşten daha uygun performans göstereceğini öngoren Wagner, aşağıdaki sözleri kullanıyor:

Fed’in yanlış anladığını düşünüyorum. Enflasyonist baskıların artma suratını ve enflasyonun ne kadar kalıcı olacağını hafifçee aldılar. Artık kalıcı bir enflasyona nazaranceğimizi kabul ettikleri ve “geçici” sözünü çıkardıkları için benim başımda enflasyonun peşindeler. Diğer bir deyişle, proaktif olmaktan çok enflasyonist düzeye reaksiyon veriyorlar. Bana göre bu, Federal Rezerv’in yapması gereken şey değil.