Go-kart kemerinin yanlış bağlanması kararı bağırsakları yırtılan genç iç kanama geçirdi

Sinsinati

New member
Go-kart kemerinin yanlış bağlanması kararı bağırsakları yırtılan genç iç kanama geçirdi Antalya’da bir kişi, gittiği lunaparkta go-kart yaptığı esnada bağlı olduğu kemerin, omuzdan çapraz yerine karın bölgesinden yatay bağlanmasından dolayı bağırsakları yırtılarak iç kanama geçirdi.

Olay, 2 Temmuz akşamı Konyaaltı ilçesindeki bir lunaparkta meydana geldi. Arkadaşlarıyla lunaparka eğlenmeye giden Furkan Özkaya, daha önce deneyimi olmadığı go-kartsporu yapmak istedi.

Çalışanlara “Güvenli mi?” diye soran Furkan, “Tehlikesi yok, araç bir yere çarparsa lastikten geri seker” yanıtını aldı.

Kız arkadaşının kullandığı, lakin direksiyonu arızalı diyerek sürmekten vazgeçtiği go-kart aracına bindirilen Furkan Özkaya’nın kemeri, omuzdan çapraz bağlanmak yerine, karın bölgesinden yatay bağlandı. Kız arkadaşı ise öteki bir go-kart aracına bindirildi.

Kemer bağlandıktan daha sonra nefes almakta zorlandığını söyleyen Özkaya’yı, argümanına bakılırsa vazifeliler dikkate almadı.

daha sonrasında tek başına go-kart kullanmaya başlayan Furkan Özkaya, çeşit bitmeden direksiyon tutukluk yapınca go-kart aracı etrafı lastikle koruma edilen direğe çarptı. Başındaki kaskı çıkan ve araçta acı ortasında kıvranan Furkan Özkaya, go-karttan inip yere yığıldı.

İş yeri çalışanları öbür şoförlerin çeşidi tamamlaması için genci apar topar evvel pist dışına, akabinde park alanı haricindeki otoparka çıkardı. Çağırılan ambulansla Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırılan Özkaya’nın bağırsaklarının yırtıldığı ve iç kanama geçirdiği belirlendi.

6 saatlik ameliyatla bağırsakları dikilen, iç kanaması durdurulan Özkaya, ağır bakımdaki tedavisinin akabinde servise alındı ve 11’inci günde taburcu edildi.

Sorumlular hakkında hata duyurusu

Furkan Özkaya ve ailesi, parktaki sorumlular hakkında Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na cürüm duyurusunda bulundu. Yaşadıklarını anlatan Furkan Özkaya, “Arkadaşlarımla lunaparka eğlenmeye gittim. Kız arkadaşımla birlikte go-karta binmek istedik. Go-kartın tehlikeli olmadığı ve en çok lastiğe çarpıp aracın geri gideceği söylendi. Ancak o denli olmadı. Çarptığım anda, lastiğin ortasından geçtiği direk beni yaraladı. Kemer yanlış bağlanmıştı. Normalde kemerin omuzdan çapraz bağlanması gerekiyormuş lakin benim kemerim karın bölgesine yandan bağlanmıştı. Kaza anında göğüs tarafım öne gidince, kemer karın bölgemi sıktı. Ağrıdan yürüyemiyordum. Kendimi yere bıraktım. Lakin beni zorla kaldırıp yürüttüler. Müşteriler rahatsız olmasın diye beni dışarı attılar. Ambulans çağırmadılar. Biz ambulansı aradık” dedi.

Hastanede kan kustuğunu, kanlı idrar yaptığını belirten Furkan Özkaya, “İç kanama geçirdim. Bağırsaklarım yırtılmış, karın bölgem su toplamış. İvedilikle ameliyata aldılar ve 6 saat süren bir operasyon geçirdim. Ağır bakımda kaldım. Şu an karın bölgemde 50’ye yakın dikiş var. Beni park yetkilileri aramadı, sormadı. Beni en hayli üzen de bu oldu. Bu onların da başına gelebilirdi. Benimle dalga geçtiler, gülüyorlardı. ‘Erkeksin kalk bir şey olmaz’ dediler. Dalga geçmeleri güzel bir şey değildi. Çalışanlar ilgileniyordu ancak işverenleri gelip onlardan işlerinin başına gitmelerini istedi” diye konuştu. (DHA)