Haftalık Altın Fiyatı Kestirimi: Bu Düzeyleri Bekleyin!

Tr52Tr

New member
Altın fiyatı, kuvvetli bir dolar ve yaklaşan faiz artışlarının verimsiz varlığa yönelik iştahı azaltmasıyla üçüncü haftalık düşüşünü kaydetti. birebir vakitte piyasa analisti Christopher Lewis’e göre sarı metal, burada savaşıyor ve hayatta kalmaya çalışıyor.

“Altında zayıflık var, lakin savaşmaya devam ediyor”

Christopher Lewis, altın piyasalarının, süreç haftasında 1.800 dolar düzeyini kesmek için düştüğünü belirtiyor. Analiste göre, bunu yaparak, muhakkak bir ölçü zayıflık gösteriyor. Fakat analist, piyasanın pes etmediğini ve savaştığını da belirtiyor. Lewis, tahlillerine şu istikamette devam ediyor.

Eğer haftanın şamdan tabanının altına inersek, o noktada altın piyasasında daha fazla zayıflık olması mümkün. Tahminen de yaklaşık 100 dolardan vazgeçmek zorunda kalmamız muhtemel.

Bu noktada ralliler, bir konsolidasyon oyunu için hoş alım fırsatları. Fakat ben onları bundan daha fazlası olarak görmem. Piyasa gürültülü olmaya devam ediyor. Alışılmış ki son vakit içinderda pek gürültülü olan ABD’deki faiz oranlarına çok hassas olacak.

Başlangıçta, altın sahiden bozulmaya başladı. Lakin New York online olduğunda biraz rahatlama gördük. Bu yüzden tahminen de bu da dikkat etmeye kıymet bir şey.

“Altın fiyatı için 2.000 dolar muhtemel, lakin yakında değil!”

Piyasa daha yüksek kırılırsa, 1.880 dolar düzeyinin ana direnç olacağını düşünüyorum. Bunun üstüne çıkmak sıkıntı olacak. Oradan üst çıkabilirsek, bu biçimde piyasanın nitekim yükselmeye başlaması mümkün. Tahminen de her şey söylenmeden ve yapılmadan evvel 2.000 dolar düzeyine ulaşması mümkün. Bunun yakın vakitte olacağını sanmıyorum.

Ancak bu, epeyce dikkat etmeniz gereken bir şey. Sonuç olarak, piyasalar şu anda fazlaca gürültülü ve sıkıntı. Bu yüzden, bu piyasada kısa vadeli bir bakış açısıyla süreç yapmak muhtemelen daha kolay. Kâfi vakit verildiğinde, bu pazarın çok güç yahut zayıflık gösterdiğini görme olasılığımız olduğuna inanıyorum. Şu anda bu aslında 50-50’lik bir tartışma.

“Dolar altın fiyatı üzerinde baskı yapan en değerli unsur”

En büyük merkez bankalarının şahin para siyaseti, faiz getirmeyen altını bir yıldan fazla bir müddetdir en berbat çeyreğine itti. TIAA Bank dünya piyasaları lideri Chris Gaffney’e göre, dolar, altını baskılayan en büyük faktör. Gaffney, daha büyük fotoğrafta ise yükselen faiz oranlarının olduğunu söylüyor.

Hindistan, altına yönelik temel ithalat vergisini artırdı

Bu ortada Kriptokoin.com olarak bildirdiğimiz üzere, dünyanın en büyük ikinci külçe tüketicisi olan Hindistan, dış ticaret açığını azaltmak gayesiyle altına yönelik temel ithalat vergisini %7,5’ten %12,5’e yükseltti. Mumbai’deki Kedia Commodities yöneticisi Ajay Kedia, üçüncü çeyrekte ekseriyetle şenlikler içinde kuvvetli bir fizikî altın alımı olsa da, bunun talebi çabucak etkileyeceğini söylüyor.