Hidrojenin öncüsü HH2E iflas başvurusunda bulundu

Nicea

New member
Berlin'deki hidrojen öncüsü HH2E için bir tür referans nesnesi olması amaçlanmıştı. Lubmin, Mecklenburg'da yeşil hidrojen üretim tesisi kurma planları yaz aylarında doğrulandı. 2026 gibi erken bir tarihte, fazla yeşil elektrik kullanılarak burada endüstriyel ölçekte 6.000 ton üretim yapılması gerekiyor. Kapasitenin 2030 yılına kadar yıllık 60.000 tona çıkarılması planlandı. Artık her şey açık. Cuma günü şirket, aynı gün öz yönetim iflas başvurusunda bulunacağını duyurdu.

2020 yılında kurulan şirket, ancak bu yılın Mayıs ayında İngiliz özel sermaye ve risk sermayesi şirketi Foresight Group tarafından devralındı. Kendi bilgilerine göre HH2E, ilk üretim tesisinin finansmanı konusunda bu şirketle yoğun bir şekilde pazarlık yaptı. Anlaşmaların geçen hafta imzalanması gerekiyordu. Ancak HH2E, Foresight'ın Perşembe günü finansmanı reddettiğini söyledi. Bu, HH2E AG ve bağlı kuruluşu HH2E Werk Lubmin GmbH'nin yasal olarak iflas başvurusunda bulunmak zorunda olduğu anlamına gelir.

HH2E patronu ve kurucusu Alexander Voigt, “Uzun vadeli bir çözüm üzerinde çalışırken süreçlerimizde süreklilik ve istikrarı korumaya kararlıyız” dedi. Yakında “yeşil enerjiye olan tutkumuzu paylaşan ve HH2E AG'nin vizyonunu destekleyebilecek” bir stratejik ortak bulacağına inanıyor.

HH2E'nin Berlin'de de planları vardı

HH2E, rüzgar ve güneş enerjisinden elektroliz yoluyla yeşil hidrojenin endüstriyel üretimi için bu ülkede öncülerden biri olarak kabul ediliyor. Genel olarak şirket, 2030 yılına kadar Almanya'nın çeşitli yerlerinde dört gigawatt veya yılda yaklaşık 240.000 ton hidrojen üretim kapasitesi oluşturmak istiyordu. Bu, kabaca yerel çelik endüstrisinin 2030 için yeşil çelik üretimi için bildirdiği talebe karşılık geliyor.

Eski Tegel Havaalanı'nın bulunduğu alanda faaliyet gösteren HH2E şirketinin de Berlin için planları vardı. 2023 yılının başında, Marzahn Cleantech İş Parkı'nda hidrojen üretiminin kurulması için Senato ile Kızıl Belediye Binası'nda bir niyet beyanı imzalandı. Orada planlanan HH2E tesisinin 2027'den itibaren hidrojen üretmesi ve bunun da ısı üretmek için kullanılması gerekiyor. Bunun, bölgesel ısıtma ağına bağlı tüm Berlin evlerinin yüzde 30'unu karşılaması bekleniyordu. Aynı zamanda yaklaşık 120 yeni iş yaratılması gerekiyor.