İnternetten 1800 liralık alışveriş yaptı; ‘kusurlu’ diye geri verdiği, firmanın gönderdiği kutudan kavun çıktı

Sinsinati

New member
İnternetten 1800 liralık alışveriş yaptı; ‘kusurlu’ diye geri verdiği, firmanın gönderdiği kutudan kavun çıktı İzmit’te, araba mekanik ustası 24 yaşındaki Mehmet Akyürek internetten satın aldığı 1800 liralık kompresörün kusurlu olduğunu tez ederek, iki kere geri gönderdi. Akyürek üçüncü kez kargo ile gönderilen kutudan kompresör yerine kavun çıktığını söylemiş oldu. Kavunu kesip, yediklerini belirten Akyürek, “yaşamımda yediğim en değerli kavun oldu” dedi.

İzmit Sanayi Mahallesi’ndeki oto mekanik ve bakım servisinde mekanik ustası olan Mehmet Akyürek, haziranda internet sitesinden araç için klima kompresörü siparişi verdi. 5 gün daha sonra teslim edilen kargoyu açtığında kusurlu olduğunu bakılırsan Akyürek, kompresörü geri gönderdi. Kendisine, teze göre, bir daha birebir kompresör gönderilen Akyürek, firmaya tekrar yolladı. Akyürek, üçüncü kere gönderilen kutudan kompresör yerine kavun çıkınca şaşırdı.

“Faturası 1 aydır gelmedi”

Çalışanlarıyla kavunu kesip, yediklerini anlatan Mehmet Akyürek, “12 Haziran’da firmadan klima kompresörü siparişi verdim. 17 Haziran günü de teslim aldım ancak eser bana kusurlu gelmişti. Tıpkı gün geri verdim. sonrasındasında satıcı firma beni arayarak ‘niçin eserin altına makus yorum yapıyorsunuz? Biz bu eseri kabul etmeyeceğiz’ dediler ve telefonu yüzüme kapattılar. ondan sonrasında ben çabucak müşteri hizmetlerini aradım, durumu anlattım. Ne gerekiyorsa yapacaklarını söylemiş olduler. Tüketici haklarına müracaat yapmak için müracaat ettim, benden fatura istediler. Firmadan fatura istedim ancak 1 aydan beri bana yanıt vermediler” dedi.

“yaşamımda yediğim en değerli kavun oldu”

Kusurlu eserin iki defa kendisine gönderildiğini savunan Akyürek, “Ürün ikinci kere bir daha bana geldi. Ben yeniden gönderdim ve üçüncü kere bana geri geldiğinde kutunun ortasından kavun çıktı. 1800 liralık ödeme yapmıştım, hayatımda yediğim en kıymetli kavun oldu. Kutuyu açıp kavunla karşılaşınca şok olduk. Aracı olan firma fazlaca güvendiğimiz ve bilinir firmaydı, güvendiğimizden dolayı hiç kuşku duymamıştık fakat kutuyu açtığımızda şok olduk. bu biçimde bir şeyi hiç beklemiyorduk” diye konuştu.

Mehmet Akyürek, sorunun çözülmesi için firma ile görüşmelerinin sürdüğünü söylemiş oldu. (DHA)