“Kasırga Kopuyor” Analistten Kritik Altın Uyarısı: Almam!

Tr52Tr

New member
Altın fiyatları bir ileri bir geri hareketlerine devam ediyor. Tam 1.900 doların yolu açıldı derken sarı metal, beklentilerin üzerinde gelen ABD Tarım Dışı İstihdam (NFP) verisiyle yükselen dolar endeksinin (DXY) baskısıyla karşılaştı ve günlük %1’e yakın kayıpla 1.850 dolara geri döndü. Gram altının ons bacağı bu biçimdeyken, Dolar/TL bacağı üst hareketini sürdürüyor. Bu gelgit ortamında Türk piyasasından bir analist, gram altın varsayımlarını paylaştı.

“Büyük kasırgaların kopacağı öngörülüyor”

Kriptokoin.com
haberlerinde de iddialarına yer verdiğimiz Twitter’da Selcoin takma ismini kullanan analist Selçuk Ergin, Youtube kanalında, Cuma günü açıklanan enflasyon bilgilerine değindikten daha sonra, piyasalarda başlayacak olan kasırgalarla ilgili kritik açılamalar yapıldığını söylüyor. Enflasyon bilgilerindeki farklılığa dikkat çeken analist, TÜİK’in deklare ettiğı %73’lük dataya karşı ENAG’ın %160’lık verisini nazara veriyor ve artık 3 haneli enflasyona yanlışsız yol alındığını tez ediyor. “Maalesef enflasyon tırmanmaya devam edecek. Kopacak kasırgaya hazır olun ihtarları geliyor. Nedir bu kasırga?” diyen analist şu açıklamayı yapıyor:

Ülkelerin para basmasıyla enflasyon yükselmeye başladı. Rusya-Ukrayna içindeki savaşının tesirleri büyüyecek. Bunun üzere niçinlerle büyük kasırgaların kopacağı öngörülüyor.

“Gram altın 1.400 TL’yi bulacak; ben bu düzeylerde altın almam”

Altın ve dövizin uzun müddettir inançlı liman olduğunu belirten analist, inançlı liman enstrümanlarının en başında gram altın olduğunu söylüyor. Analist, gram altının 1.000 TL düzeyini zorladığını ve Üstün Bono da çıkarılacak olsa 945 TL civarındaki dayanak seviyesin altına epey fazla sarkma beklemiyor. Selcoin, gram altın için şu düzeylere dikkat çekiyor:

Kur için 975 TL düzeyi minimal bir takviye sağlıyor. tıpkı vakitte bu aksi bir senaryoda ne olacağına bağlı. Gram altın için 920 TL’deki kırılma ile birlikte 1.000 TL düzeyini aşan ve satım yapan için de tıpkı şeyi söylüyorum, gram altın 1.400 TL’yi bulacak. Balyoz devrinde dahi bu kadar kuvvetli bir gram altın görülmedi. 980 düzeyi kıymetli bir takviye düzeyiydi. Beşerler yanlış yaparak en doruktan aldı lakin ziyanlarını çıkardı. Yükseldikten daha sonra eserde pahalandırmak gerçek değil. Ben bu düzeylerde altın almam.

Analist, Dolar/TL kurunda önemli bir gevşeme beklemiyor

Gram altının Dolar/TL bacağındaki fiyatlamaya da bakan analist, 17 TL’nin direnç düzeyi olduğunu belirtiyor. Analiste bakılırsa, kur haftalık kapanışlarda bu kadar kuvvetli olmadı. Ve analist, burada bombayı patlatıyor ve Eylül ayında Dolar/TL’nin 20 TL’ye ulaşacağını sav ediyor. Analist, teknik olarak da bu şu varsayımlarda bulunuyor:

Dolar/TL kurunda 15,80 TL düzeylerine sarkma olmayacak. 16,44 TL’de kapanış yapmış olması niçiniyle gevşeme beklemiyorum. Bugünkü kapanışlarla dolar yükselişin kapısını açtı.