Kıdemli Stratejist, “Korku Yatırımı” Dedi ve Altın Yorumlarıyla Şaşırttı!

Tr52Tr

New member
Çarşamba günü, ABD Çalışma Bakanlığı ABD Tüketici Fiyat Endeksi’nin Eylül ayındaki %0,4’lük artışın akabinde Ekim ayında %0,9 arttığını deklare etti. Ekonomistler, %0,6’lık bir artış varsayım ederken, bilgiler konsensüs kestirimlerini kıymetli ölçüde geride bıraktı ve Tüketici Fiyat Endeksi, 30 yıllık devirde yıllık bazda %6,2 üzere rekor bir düzeye ulaştı. Enflasyon bilgilerine birinci reaksiyon olarak altın fiyatı düşse de, daha sonrasında keskin bir biçimde toparlandı. Bu gelişmelerin yaşandığı ortamda, Ingalls and Snyder’da kıdemli portföy stratejisti Tim Ghriskey’den çok farklı altın yorumları geldi. Biz de Kriptokoin.com olarak sizler için hazırladık

Tim Ghriskey’e bakılırsa altın, “yatırım karşıtı” bir varlık

Kıdemli portföy stratejisti Tim Ghriskey, temel TÜFE enflasyonunun Ekim ayında %6,2’ye çıkarak 1990’dan bu yana en yüksek düzebir daha ulaştığını söylüyor. birebir vakitte stratejist, teknolojik yeniliklerin daha düşük maliyetli bir iktisat yaratacağı için fiyatların sonsuza kadar yüksek kalmasını mümkün bulmuyor. Tim Ghriskey, vermiş olduğu bir demeçte şu değerlendirmeleri yapıyor:

Bu teknolojik ihtilalin ortasındayız. Bir asırdan fazla bir süre evvelki sanayi ihtilalinden daha büyük olduğunu düşünüyorum. Yenilik devam ediyor ve maliyetlerin şirketlerden geldiğini ve şirketlerin daha verimli işletildiğini görmeye devam edeceğiz. Teknolojik deflasyonist faktörün epeyce büyük olduğunu ve devam edeceğini düşünüyorum.

Altın için de niyetlerini paylaşan Tim Ghriskey, “yatırım karşıtı” diyor ve şu değişik yorumu yapıyor:

Bu bir dehşet yatırımı. Parayı altına yatırdığınız vakit her şeyin alt üst olacağını düşünürsünüz. Onu sonsuza kadar tutan beşerler var. Bunun hakikaten güzel bir şey olduğuna inanmakta kuvvetlik çekiyorum. Zira şayet Armageddon’daysak ve bir çift altın kesimini bir çiftliğe gdolayırseniz ve ben de mahsulünüz için bunu size vermek istersem, çiftçilerin bu ticareti yapacağından emin değilim.