“Mükemmel Fırtına” Uzman Altın İçin Bu Sayıları Bekliyor!

Tr52Tr

New member
Yamana Gold Inc. genel lideri ve kurucusu Peter Marrone, altın piyasası hakkında görüşlerini paylaştı. Marrone, altın fiyatının yükselmesi için harika bir fırtınayı besleyen kimi “stagflasyon” ile “durgunluğun” eşiğinde olduğumuzu söylüyor.

“Tüm vakit içinderın yüksek altın fiyatını çabucak hemen görmedik”

Peter Marrone, Toronto’daki PDAC 2022 kongresinde, altın piyasası hakkındaki görüşlerini paylaştı. Mevcut durumu kıymetlendiren Marrone, şu yorumu yapıyor:

Altın fiyatını hassasiyet ve katiyetle vakit aralığı açısından kestirim etmek benim için sıkıntı. Lakin birinci prensiplere geri dönüyorum. Tüm vakit içinderın yüksek altın fiyatını gördüğümüze inanmıyorum.

Tarih sarı metal için tekerrür mü ediyor?

Yamana Gold Lideri, yüksek stagflasyon yılı olan 1980 ile 2022 içinde paralellikler olduğunu belirtiyor. Tarihin altının fiyatının geleceği konusunda bir rehber olabileceğini söylüyor. Bu bağlamda şu açıklamayı yapıyor:

1980’de, bir enflasyon periyodunun ortasında bir sakinlik dönemindeydik. Bir savaşın ortasındaydık. Afganistan’ın Ruslar tarafınca işgali vardı. Amerikalılar Ruslara “Kötü İmparatorluk” diyorlardı. Bugün dünyada bu biçimde olanlara fazlaca fazla benzerlik var.

Marrone, yüksek enflasyon, yaklaşan bir sakinlik ve Ukrayna’daki savaşla son olayların 1980’de olanlara benzediğini öne sürüyor. Bu görüşünü ise şöyle izah ediyor:

1980’de neler oluyor bağlamında, altının fiyatı yaklaşık 840 dolara ulaştı. Düzeltilmiş dolar açısından, 840 dolar bugün ne manaya geliyor? Bu sayı kabaca 2.700 dolar -2.800 dolardır. Ve katiyetle altın fiyatının yeniden bu düzeylere çıkması için harika bir fırsat olduğunu düşünüyorum.

Peter Marrone: Eksiksiz bir fırtınanın eşiğindeyiz!

Kriptokoin.com
’dan takip ettiğiniz üzere Federal Rezerv son vakit içinderda faiz oranlarını 75 bps artırdı. bir daha de Marrone, bunun enflasyonu durdurmak için kâfi olmadığını ve Fed’in daha şahin hareketlere geçebileceğini söylüyor. Marrone, husus hakkında şu değerlendirmeyi yapıyor:

Merkez bankalarının bu enflasyon baskısının niçinlerinden biri olan tedarik zinciri kesintilerine ait yapabileceği epey sonlu şeyler var. Dünya çapında borçlar görülmemiş düzeylerde. Ve dünya çapında ekonomiler küçülüyor. Bana o denli geliyor ki, Fed de dahil olmak üzere merkez bankalarının faiz oranlarını enflasyonu evcilleştirecek bir düzeyde artırmasının hayli zorlaştığı bu harika fırtınadayız. Bir noktada muhtemelen geri çekilmeleri yahut enflasyonist baskıların beklenenden daha uzun mühlet kalmak için burada olduğu kararına varmak zorundalar.

Altın madenciliği maliyetleri

Marrone, şirketi Yamana Gold’un artan yakıt maliyetleri ve jeopolitik tansiyonlar de dahil olmak üzere son ekonomik baskılardan nispeten yalıtılmış olduğunu söylüyor. Bunu da şöyle açıklıyor:

Dizel’e fazlaca bağımlı değiliz. Toplam maliyetlerimizin %5-6’sını temsil ediyor. Bu niçinle, kimi girdiler üzerinde biraz enflasyonist baskı görürken, daha fazla üretim yapıyoruz. Bu da ons başına toplam maliyetimizin daha düşük olduğu manasına geliyor.

Rusya-Ukrayna ihtisözüne gelince, Marrone, “Herhangi bir zorlukla karşı karşıya değiliz. Dünyanın o bölgesinden gelen bir tedariğimiz yok. Bu niçinle, Amerika’daki operasyonlarımız açısından epey yalıtılmış durumdayız,” diyor.