Ruslar Almanca bölümünden araba inşa ediyor: BMW diyor ki

Nicea

New member
Ukrayna'ya yönelik Rus saldırısına yanıt olarak, BMW uzun zamandan beri Rus pazarından çekildi ve o zamandan beri orada hiçbir araç teslim etmedi. Kaliningrad şirketi Avtotor ile uzun vadeli işbirliği de 2022'de durduruldu.

Ancak şimdi, Rus şirketi, 2022'de BMW'nin geri çekilmesinden bu yana kamplarda kalan kaleningrad-on yedek parçalardaki X5 ve X6 modellerinin küçük bir dizi BMW aracı üretti. Bir Rus YouTube kanalı, Avtotor'dan bayilere bir mektup bildirdi. Avtotor'un kendisi bu bilgiyi inkar etmek istemedi. Kaliningrad araçlarının “Alman dizel kalbi ile” hikayesi Rusya'da hızla manşetlerde bulundu.

Araç gazetelerine göre, tüm araçlar 2025 inşaat yılından geliyor. Aslında, medya raporlarına göre, çok fazla faceliftten önce üretilen dördüncü nesil modeller, yaklaşık üç yıllık yedek parçalardan oluştuğu için. Kaliningrad'daki envanterden oluşan bu SUV'lar için fiyatların 13.1 ila 14.5 milyon ruble (eşdeğer 143.000 ve 158.000 Euro) arasında olması gerekmektedir.

BMW, son zamanlarda Kaliningrad'da inşa edilmiş arabalardan uzaklaşıyor

Talep üzerine BMW, Rus girişimi tarafından çok şaşırmadı, ancak açık bir sınır çekmedi: Yönetimin bakış açısından, eski üretim ortağı ve yerel BMW bağlı ortaklığı ile süresi dolmuş üretim ve teslimat sözleşmesinin uzaması üretimi belirlemek için yeterli bir önlemdi.

“Ayrıca BMW, eski üretim ortağımızın tesislerinde yeni araçların montajı ve etkinleştirilmesi için herhangi bir teknik seçenek yok” diyor. Eski parçalardan ve bileşenlerden araçların “kendi başına” kurulmuş olması, BMW'den izin, onay veya bilgi olmadan yapıldı.

“Araçlar bu nedenle BMW'den gerekli üretim standartlarına ve kılavuzlarına karşılık gelmiyor. Bu araçların inşası için kullanılan bazı BMW parçaları ve bileşenleri modası geçmiş ve artık güvenli değil ”dedi. Bu tür araçların çalışması, sürücülerinin, yolcularının ve diğer yol kullanıcılarının potansiyel risklerini temsil edebilir. Bu ve diğer riskleri ele almak ve azaltmak için, Münih üreticisi etkilenen tüm tarafları ve açıklığa kavuşturulmuş koşulları zaten bilgilendirmiştir.

BMW ve Rus şirketi Avtotor arasındaki ortaklık, 1990'ların sonundan beri var olmuştur ve araç kitlerinin X5 ve X6 modelleri de dahil olmak üzere bitmiş otomobillere ithal edildiği ve monte edildiği SKD Assembly'i içermektedir. BMW sözcüsü, grubun “açıkça” kapsamlı Rusya yaptırımlarını desteklediğini de sözlerine ekledi.

Bununla birlikte, geçmişte usulsüzlükler olmuştur: 2024'te mevcut yaptırımlara rağmen, 2024'te Rus müşterilerine 100'den fazla kaliteli araç teslim edildi. İç kontroller bunu ortaya çıkardı, bunun üzerine BMW satışı durdurdu ve sorumlu çalışanları feshetti.

Geri bildiriminiz var mı? Bize yaz! letter@Haberler