Şehriye Çorbası (Bebeğim İçin)

Tr52Tr

New member
İhtar: Bebeğinizin tanımda yer alan materyallere karşı alerjisi olabileceğinden hekiminize danıştıktan daha sonra yedirmenizi öneririz.

Şehriye Çorbası (Bebeğim İçin) Tanımı İçin Gereçler

• 1 top kıyma
  • 1 biber
  • 1 domates
  • Yarım kabak
  • 1 çay bardağı şehriye
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yeteri kadar su
  • 2-3 kaşık zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı nane
Şehriye Çorbası (Bebeğim İçin) Tanımı Yapılışı

Bu çorbayı yapmadığım gün bebeğim aç kalıyor o kadar seviyor ki tabağındaki bitse ağlıyor ve bir daha istiyor. İmali epey kolay ve hemencecik piştiği için kısa müddette hazırlayabilirsiniz. İçindeki materyalleri büsbütün değiştirebilirsiniz. Ben de daima bu materyallerle değil de konutta bulunanları değerlendiriyorum bu türlü bebeğime yedirmek istediğim zerzevatları, kemik suyu, kıyma, tavuk, hatta bakliyatları bile eklediğim oluyor.Ayrıca 1 top kıymadan kastım, kıymayı yeni aldığımda bebeğimin çorbaları için mandalina büyüklüğünde toplar haline getirip buzluğa atıyorum ve her çorba için bi tane kullanıyorum. Bunu pratik bir fikir olsun söylemiş oldum.

1. Kıymayı iki üç kaşık zeytin yağında pişirelim.
  2. Küçük doğranmış kabak ve biberleri ekleyelim.
  3. Biraz kızaran sebzelere ufak doğranmış yahut rendelenmiş domatesi ekleyelim.
  4. Salçayı ve şehriye de ekleyip biraz daha kızartalım.
  5. Kaynamış suyu ekleyelim, ölçmedim lakin tahminen iki bardak yahut biraz fazlası.
  6. var ise biraz kemik suyu da katabilirsiniz.
  7. Uygunca kaynayıp suyu katılaşınca tuz ve nane ekleyelim.
Çorba hazır afiyet olsun tüm bebişlere ????.

Not: benimki fazlaca kaynadığı için suyu az oldu, siz daha sulu bırakabilirsiniz.