Tr52Tr
New member
Tahin Pekmezli Muzlu Pankek (7+ Ay) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Tahin Pekmezli Muzlu Pankek (7+ Ay) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- Yarım muz
- 4 küp peynir altı suyu (yoksa koşul değil, olağan suyu biraz daha fazla koyarsınız)
- 2 yemek kaşığı (silme) tercih ettiğiniz un (ben yulaf unu tercih ettim, siz tam buğday yahut keçiboynuzu unu da koyabilirsiniz)
- 1 çay kaşığı tahin
- 1 çay kaşığı üzüm pekmezi
- 1-2 yemek kaşığı su
Not EkleTarifi Yazdır
- Yarım muzu ezelim.
- Dondurulmuş küplerde olan peynir altı suyunu ekleyelim (ben buz torbası poşetinde dondurduğum için benim küplerim küçüktü, sizin büyük küplerdeyse 2 yahut 3 tane kâfi olur).
- Un, tahin ve pekmezi ekleyip karıştıralım.
- Kıvamına göre evvel 1 kaşık olağan su ekleyin, şayet gereğince akışkan değilse 1 kaşık daha ekleyebilirsiniz. Gereğince akışkan şayet olmazsa pankek tavada yayılmaz ve kalın kalır. Hem bebek yutmakta zorlanır birebir vakitte içi hoş pişmez.
- Tavayı ocağa koyup ısıtalım. Birazcık zeytinyağı ile yağlayalım.
- Karışımdan bir kaşık alıp tavaya dökelim ve bu süreci tavanın farklı yerlerinde yenidenlayalım.
- Üstü göz göz olunca yahut kenarlarının rengi yoğunlaşınca çevirip başka tarafını pişirelim. Çok pişirmemeye dikkat edelim rengi koyu olmasın fazla.
- Hepsi bitince tabağa alıp bebeğinize yoğurt ve labne üzere eserlerle servis edebilirsiniz (pankek aslına bakarsan tatlı olduğu için ben yanına muz, pekmez yerine yoğurt ve labne yahut yumurta sarısı ekliyorum).
Tahin Pekmezli Muzlu Pankek (7+ Ay) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı