Usta İsim: Beklemeyin! Altın Bu Tabanlara Düşmeyecek

Tr52Tr

New member
Analist Peter Dougherty, altının geleceğinin parlak göründüğünü söylüyor. Altın, son direnci 1.800 dolarda kıramadığı için rekor düzeylerine geri dönmekte zorlanıyor olabilir. Lakin, bir altın madenciliği yöneticisine göre piyasanın en güzel günleri hala önümüzde duruyor. Kriptokoin.com olarak altın uzmanının görüşlerinin detaylarına bakıyoruz.

Altın: geleceği parlak maden

Argonaut CEO’su Peter Dougherty, bir röportajda, dünya COVID-19 salgınını geçmişte bırakmaya çalışırken, belirsizlikle karşı karşıya kalırken, gayrimenkul ve altın üzere maddi varlıklara olan talebin büyümeye devam etmesini beklediğini söylemiş oldu. Analist Peter Dougherty diyor ki:

Altının geleceğine başka varlıklardan daha fazla inancım var. Altın geleceği çok parlak görünüyor.

Dougherty’nin altına bakış açısı, ABD‘nin ekonomik toparlanmada yavaşlama ivmesi görmeye başlamasıyla geliyor. Yatırımcılar artan faiz oranlarına ve rekor pay senedi değerlemelerine odaklandıkça altın mevcut ortamda çaba ediyor olsa da, Dougherty altının 1.500 ila 1.600 dolar içinde pandemi öncesi düzeylere gitmesini öngörmediğini söylemiş oldu.

Dougherty’nin optimist görüşleri yalnızca altına mahsus değil. Şirketi Argonaut Gold ortasında gelecekteki büyümeyi görmeyi dört gözle beklediğini söylemiş oldu. Geçen hafta, küçük altın üreticisi, ikinci çeyrek için 63.749 onsluk rekor bir üç aylık üretim bildirdi. Bu, üç aylık rekor üretimin arka arda üçüncü çeyreği. hem de, şirket 120,2 milyon dolarlık rekor bir gelir elde etti. Şirketin epey kuvvetli bir üretim potansiyeli olduğuna dikkat çeken CEO, şu anda üretim kademesinde olan Magino projesinin etrafındaki artan potansiyelden heyecan duyduğunu söylemiş oldu. Dougherty devamla şu biçimde diyor:

İkinci çeyrek bizim için mükemmeldi ancak hala olmak istediğimiz yerde değiliz. Bu şirketin 300.000 ons fazla üretme olma potansiyeli var. Yaratmak istediğimiz şirket çeşidinin ticari markası Magino projesine dayanıyor. Bu bizi yaklaşık 150.000 ons’a çıkaracak. Portföydeki rastgele bir şeyden bağımsız olarak Magino’nun potansiyel olarak yılda 300.000 onsluk bir üretici olabileceği bir yol bakılırsabiliriz.

Şirketin potansiyeli büyük

Şirket, 2022’nin dördüncü çeyreğine kadar Magino’da birinci altın dökümünü görme yolunda olduğunu ve 2023’ün üçüncü çeyreğine kadar tam üretime geçeceğini söylemiş oldu. Şirket yalnızca Magino için heyecanlanmakla kalmıyor, beraberinde Dougherty, kuvvetli bir arama programlarına sahip olduklarını ve projeleriyle uzun vadeli üretim gayelerine ulaşabileceklerinden emin olduklarını söylemiş oldu. “Nereye gittiğimizi görmek için sabırsızlanıyorum” diyor CEO.

Dougherty altın ve şirketinin geleceği konusunda optimist olsa da, madencilik dalı bir bütün olarak yatırımcı sermayesini çekmekte zorlanıyor. Rekor değerlemelere sahip genel pazarla karşılaştırıldığında, madencilik dalı değerli ölçüde düşük kıymettedir. Dougherty, hissedar kıymeti yaratmaya odaklanan şirketlerin sonunda yatırımcıları çekeceğini söylemiş oldu. Lakin şirketlerin istikrarlı bir idare sergilemesi gerektiğini de kelamlarına ekledi. “Yatırımcıları çekebilmek, yapacağınızı dediğiniz şeyi daima olarak yerine getirmekten geçiyor” dedi.