Uzman İsim: Altın meblağları Bu Destansı Düzeyleri gorecek!

Tr52Tr

New member
İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Ramazan Kurtoğlu, altın meblağları için kritik bir yorum yaptı. Altının değerli bir yatırım aracı olduğunu düşünen uzman, bu yatırımın bilhassa fizikî olarak yapılması gerektiğini vurguluyor. Kriptokoin.com olarak bilgileri aktarıyoruz…

Altın meblağları ne istikamete gidecek? Yatırımcılar ne yapmalı?

Altın yatırımcılarına bilhassa fiziki altın almalarını tavsiye eden İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Ramazan Kurtoğlu, bir YouTube görüntüsünde altın varlığının “koruma varlığı” olduğuna dikkat çekti. Dünyanın en büyük ülkelerinden biri olan Çin’in 35 bin altın tuttuğunu vurgulayan uzman isim, kimi tarihlerin değer taşıdığını kaydetti. Önümüzdeki 2023 ve 2030 yıllarının pahalı metal için büyük değer taşıdığını söyleyen Kurtoğlu’na göre bu devirlerde altın ve gümüşlere yatırım yapılmalı. Lakin, bu yatırımın bilhassa fizikî olarak yapılması gerektiğini, hesap açılırsa alınmak istendiğinde yatırımcıların altınlarını alamayabileceğini düşünüyor.

Bunun arkasındaki sebep olarak Amerika Birleşik Devletleri’ndeki bütçe açığı ve halkın borç ölçüsünün artışından bahsediyor. Kelam konusu kriz devirlerinde gümüş ve altının alınması gerektiğini belirtiyor. Uzman isim, 2023-2028 yılları içinde altının ons fiyatının 10 bin doları geçeceğini belirtiyor. Altının, önümüzdeki kriz periyotlarında önemli bir yardım olacağını, bedelli metalin hiç bir vakit paha kaybetmeyeceğini söylüyor. Kurtoğlu son olarak, bu kıymetli metallerin ilerleyen devirlerde piyasada işleyen tek araç olacağını düşünüyor. Yazım sırasında ons altın 1.838 dolardan el değiştiriyor. Gram altın ise yüzde 0.2’lik bir düşüş ile 791 lira civarında.