VALİ ALİ ÇELİK TÜRKİYE İKİNCİLERİNİ AĞIRLADI

celikci

Active member
VALİ ALİ ÇELİK TÜRKİYE İKİNCİLERİNİ AĞIRLADI
Kütahya Valisi Ali Çelik, Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışmasında iki kategoride dereceye giren öğrenciler Abdurtahim Karazeybek ve Zeynep Arslanboğa’yı makamında ağırlayarak hediyeler takdim etti.

Valilik kabul programına İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, İl Müftü Yardımcısı Tuğba Anatoprak, Tavşanlı Müftüsü Hüseyin Aksoy, öğrencilerin öğretmenleri katıldı
Vali Çelik öğrencilerden sıra ile Kur’an dinledi ve “öğrencilerimizin başarısı bizleri onurlandırdı. Bu nadide öğrencilerimizi, hocalarını, ailelerini kutluyorum ” dedi.
Ziyareti değerlendiren müftü Demirtaş şunları söyledi: “Sayın Valimize bu özel kabulü için çok teşekkür ediyorum. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl Kur’an Kursları öğrencileri arasında Kur’anı-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışmaları yapılmaktadır.
Öğrencilerimiz önce il birincisi oldular. Daha sonra 7 ilin oluşturduğu bölgede birinci oldular. Şimdi de 7 bölge birincilerinin kız ve erkek öğrenci kategorisinde yapılan yarışmada bölgemizi temsil ederek Türkiye finalinde ilimizi temsil ettiler. Öğrencilerimiz Zeynep Arslanboğa ve Abdurrahim Karazeybek her iki kategoride Türkiye ikincisi oldular.
Erkeklerde ikinci olan öğrencimiz Abdürrahim Karzeybek , Kütahya Emirsultan Yatılı Kur’an Kursu hafızı olup proje imam-hatip lisesi hazırlık sınıfında eğitim öğretimine devam etmektedir.
Kız öğrencimiz Zeynep Arslanboğa ise, Tavşanlı Kavaklı Yatılı Kız Kur’an Kursunda proje hafızlık öğrencisi olup aynı zamanda Tavşanlı Şeyh Edebali İmam-hatip ortaokulunda 6.sınıf öğrencisidir. Kütahya ilimizde 6 proje okulunda 500 öğrencimiz bulunmaktadır. Bu öğrenciler, bir taraftan hafızlık yapmakta diğer taraftan da örgün eğitimde öğrenimlerine devam etmektedirler.”
İDRİS DOĞAN

The post VALİ ALİ ÇELİK TÜRKİYE İKİNCİLERİNİ AĞIRLADI first appeared on Medya Kütahya.

medyakutahya.com Adresinden Alıntıdır.