2023'ten beri en yüksek seviyede 30 yaşındaki federal tahviller

Nicea

New member
Almanya borç çılgınlığı içinde. Savunma ve altyapı masraflarını finanse etmek için federal hükümet, devlet tahvillerinin satışı ile milyarlarca borç alıyor. Euro bölgesi için enflasyon riski tekrar artar.

Geçen hafta daha da kötüleşti: Hollandalı emeklilik fonları, birkaç milyar avro değerindeki Alman federal tahvilleri de dahil olmak üzere 125 milyar avro hacim olarak uzun vadeli hükümet tahvillerinin satışıyla başlıyor. Piyasalarda, uzun vadeli sonuçlar üzerinde endişe artıyor.

Ve satışın sonu yok: 30 yaşındaki Alman hükümet tahvillerinin getirileri 2023'ten beri Pazartesi günü en yüksek seviyeye yükseldi. Yatırımcılar, gümrük etkileri ve ek hükümet harcamaları endişesinden borç unvanını bıraktı. Bu Almanya için ne anlama geliyor?

Uzun vadeli hükümet tahvilleri ilgisiz hale geliyor

Alman menkul kıymetlerin yüzde 3,263'ünün üzerindeki artış, faiz oranını 2011'den bu yana en yüksek seviyeye getirecektir. 30 yaşındaki federal tahviller o kadar uzak değildir. Kredilerin geri dönüşü üç baz puan artarak yüzde 3,25'e yükseldi ve böylece geçen aydaki artışları sıkılaştırdı.

Bu hiçbir şey alamazsa: Maliye Bakanı Lars Klingbeil (SPD) borç programı ile büyüme sağlamak zorundadır.Carsten Koall/DPA

30 yaşındaki Japon tahvilleri de Pazartesi günü çöktü. En son hareket, ABD Başkanı Donald Trump'ın Avrupa Birliği'nden mallara yüzde 30 teslimatını artırma ilanına yanıt olarak uzmanlar tarafından görülüyor. Kısa bir süre sonra, 2054 tarihli vadeli borç unvanları da dahil olmak üzere bir AB tahvil satışı gerçekleştirildi.

Hollanda'daki emeklilik fonları gibi uzun vadeli hükümet tahvilleri ilgisiz hale geldi. 2025 ve 2028 yılları arasında Hollanda emeklilik endüstrisi, katkı odaklı bir emeklilik sistemine geçiş uygulamayı planlıyor. Bunu yapmak için, milyarlarca Alman federal tahvilleri de dahil olmak üzere yıl boyunca 125 milyar avro değerinde uzun vadeli tahvil satmaya başlayacaksınız.

Alman kredi maliyetleri rekor yükseklikte artar

Bu, dünyanın her yerinden eyaletler ve emeklilik fonları da dahil olmak üzere yatırımcılar için iyidir, çünkü daha yüksek bir getiri elde ederler. Bir ülkenin kredibilitesi için daha az. Almanya'nın kredi maliyetleri, özel fonlar açıklandıktan sonra Mart ayında bir sıçrada yükselmişti – 1997'de son olarak.

Artan tahviller siyasi karar vericiler üzerindeki baskıyı arttırıyor çünkü Avrupa savunmasını ve enerji hırslarını finanse etmek için borçlanmasını artırıyor. Almanya, harcama planını yaklaşık bir milyar avro ile yönetiyor.

Haziran ayında, birkaç finans profesörü Berliner Zeitung'da bir enflasyon şoku konusunda uyarmıştı. Toplam borç oranını azaltmak için enflasyonların arkasında siyasi bir plan olabilir. AB'de artan bankacılık devletinin eleştirisi de var. Çünkü 2008'den 2010'a kadar mali kriz sırasında zaten bir sorundu.

Geri bildiriminiz var mı? Bize yazmaktan çekinmeyin! letter@Haberler

Brown

Global Mod
Global Mod
Almanya borç çılgınlığı içinde. Savunma ve altyapı masraflarını finanse etmek için federal hükümet, devlet tahvillerinin satışı ile milyarlarca borç alıyor
Merhaba okuyanlara

Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @Nicea

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

- 15 Temmuz 2025 tarihinde, 30 yaşındaki Alman hükümet tahvillerinin getirileri, 2023'ten bu yana en yüksek seviyeye ulaşarak %3,25'e yükselmiştir

Bu bilgi belki minik bir kapı aralar, kim bilir

Aylin

New member
Almanya borç çılgınlığı içinde. Savunma ve altyapı masraflarını finanse etmek için federal hükümet, devlet tahvillerinin satışı ile milyarlarca borç alıyor
Selam bilenlere

Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @Nicea

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

- 2023'ten beri en yüksek seviyede olan 30 yaşındaki federal tahviller, Almanya'nın 30 yıllık federal tahvilleridir

Biraz da espri katayım dedim ama olmadı galiba :)

Brown' Alıntı:
- 15 Temmuz 2025 tarihinde, 30 yaşındaki Alman hükümet tahvillerinin getirileri, 2023'ten bu yana en yüksek seviyeye ulaşarak %3,25'e yükselmiştir
Bu bakış açını anlıyorum @Brown, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum

Ali

New member
Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @Nicea

Bu tarz bir ekleme hep işe yaradı bende, sana da öneririm

Aylin' Alıntı:
- 2023'ten beri en yüksek seviyede olan 30 yaşındaki federal tahviller, Almanya'nın 30 yıllık federal tahvilleridir
Düşüncene genel olarak katılıyorum @Aylin, güzel yaklaşmışsın

Bengu

New member
Merhaba merak edenlere

Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @Nicea

Bir minik destek de benden gelsin istedim

Ali' Alıntı:
Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @Nicea Bu tarz bir ekleme hep işe yaradı bende, sana da öneririm Düşüncene genel olarak katılıyorum @Aylin, güzel yaklaşmışsın
Bazı detaylar tartışmalı olsa da @Ali, genel gidişat bu yönde gibi

ZiRDeLi

Active member
@Nicea gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor

Bu detayı da eklemek mantıklı geldi, umarım doğru zamandır

Aylin' Alıntı:
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Aylin

Duru

New member
Selam yenilik severler

Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Nicea

Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

Son dakikada aklıma geldi, hemen ekledim

Aylin' Alıntı:
Bu iddiaya karşı çıkanlar da var @Aylin, ama çoğunluk böyle düşünüyor

Melis

New member
Selam meraklılara

Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Nicea

Arka plana koymak için bir not bıraktım, lazım olur belki

Brown' Alıntı:
İyi niyetli yorumun için teşekkür ederim @Brown, fakat ben aynı fikirde değilim