Şimdi Audi ABD'de elektrikli arabalardan kaçıyor

Nicea

New member
Bu neredeyse bir gelenek haline gelen bir mesajdır: bir Alman otomobil üreticisi, karda ciddi bir düşüş duyurdu. Bu kez VW iştiraki Audi'yi etkiler. Ingolstadt'tan otomobil üreticisi, 2025'in ilk çeyreğinde 630 milyon avro kar elde etti – geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 14 daha az.

Yılın ilk üç ayında, Bavyera otomobil üreticisi cirosunu 13.7'den 15.4 milyar avroya yükseltti. Ancak VW iştiraki, verimde büyük bir zayıflıktan muzdariptir. Satışların yüzde 1,5'lik bir getirisi ile özellikle çekirdek marka Audi, grupta umduğu yüzde yedi ila dokuzdan uzak. Blicks sadece diğer Bentley markaları (yüzde 10,7) ve Lamborghini (27.7). Daha katı co₂ gereksinimleri için milyonlarca dolarlık hükümlere ek olarak, maliyet sürücüleri öncelikle Çin ve ABD'deki satış zayıflıklarıdır. Bu nedenle Audi, Amerika Birleşik Devletleri'nde kendi elektrikli otomobil üretimini düşünüyor ve bu nedenle Donald Trump'ın tarifelerinden de kaçınabilir.

Elektrikli Arabalar: Audi Almanya'dan şüphe ediyor – ve ABD'ye inanıyor

Audi Finans Merkezi Jürgen Rittersberger'e göre, üç aylık rakamlar Audi'nin dönüşümünü “tüm güçle” yönlendirmesinin ne kadar önemli olduğunu açıkça gösteriyor. Rittersberger, “Birlikte kalkış ve gerekli değişikliklerle başa çıkacağız ve Audi'yi geri getireceğiz.” Dedi. Bu adım için, ABD'de elektrikli otomobil üretimi dikkate alınmaktadır. Rittersberger'e göre, bu yıl bir Amerikan üretim tesisi hakkında bir karar verilecek. Ancak, Audi finans şefi olası modeller hakkında yorum yapmadı. “Elektrikli otomobillere de yakından bakacağız çünkü hala ABD'deki hedef.”

Şu anda, örneğin, VW, BMW veya Mercedes'in aksine – Audi'nin Amerika Birleşik Devletleri'nde kendi çalışması yok. Sonuç olarak, Trump'ın Audi otomatik tarifeleri özellikle çok buluşuyor. ABD'de satılan SUV Q5 model Meksika'dan ithal ediliyor. Diğer araçlar Audi'yi Avrupa'dan Amerika Birleşik Devletleri'ne gönderdi. Otomotiv Haftası tarafından yapılan bir rapora göre, Bavyera üreticisi Chattanooga'daki (Tennessee) VW tesisinde E-SUV Q4 E-TRON'u inşa etmeyi düşünüyor. Aslında Meksika'da inşa edilecek olan SUV Q8 E-Tron'un üretimi, Audi'yi Blythewood'daki (Güney Carolina) VW Sister Scout'un çalışmalarına kaydırmak istiyor. Ve Q6 E-TRON da ABD'de inşa edilecek. Bununla birlikte, bunun için ya bir Audi çalışması yaratılmalıdır – ya da bir ortak çalışması yardımıyla üretim.

Zwickau'daki Volkswagen fabrikasındaki çalışanlar bir Audi Q4 E-TRON kuruyor. Bu model yakında ABD'de üretilebilir.Hendrik Schmidt/DPA

ABD'deki yerel üretim ile Audi, elektrikli otomobilleri için Almanya'dan gelen bir ithalattan daha fazla başarı beklentisine sahip olabilir. Mart ayının başında, otomobil üreticisi planlanan e-araba stratejisine veda etti, daha sonra yanma motoru olan son otomobil 2026'da inşa edilecek.

Uzman uyarılar: ABD'de üretim sadece Audi için mantıklı geliyor …

Endüstri uzmanı Stefan Reindl açısından, Audi'nin stratejisi Trump hükümeti tarafından tehdit edilen tarifelere yanıt olarak anlaşılmalıdır. Berliner Zeitung'un talebi üzerine Otomobil Ekonomisi Enstitüsü (IFA) müdürü, “Ancak otomobil üreticilerinin üretim tesislerine veya hatlarına yatırım yapmak için siyasete güvenmeleri gerekiyor” diyor. İlgili çerçeve koşullarındaki sürekli değişiklikler göz önüne alındığında, ABD'de durum böyle değildir. Reindl, “Bu bağlamda, üreticilerin telaşlı bir yatırım stratejisi biraz aceleci, çünkü ABD hükümetinin devam eden müzakereleri sırasında hala birçok değişiklik beklenebilir.”

KOBİ Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (FHM) Hanover Otomotiv Endüstrisi'nin öğretim görevlisi olan Frank Schwope, Trump Gümrük Politikası açısından “” mantıklı “olması için” ABD'de “yanma” bir Audi üretimini düşünüyor. Bununla birlikte, Stefan Reindl, söz konusu E-TRON modelleri Amerikan pazarında da ayarlanabiliyorsa, bunun “sadece mantıklı” olduğunu vurgulamaktadır. Diyerek şöyle devam etti: “Çünkü araçlar diğer ülkelere veya bölgelere yürütülmesi gerekiyorsa, araçlar belirgin şekilde daha pahalı olurdu – özellikle hedef ülkeler karşı olanlarla tepki verirse.” Bununla birlikte, üretimdeki ABD'ye geçişin E-CARS'a geçerken Alman sürücülerini daha da rahatsız ettiğine inanmıyor.

Geri bildiriminiz var mı? Bize yaz! letter@Haberler